Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusia wojtusia 20122

Od jakiego wieku podawałyście takie warzywka i jedzonka swoim niuniom?

Polecane posty

Jabłuszko Bananek Jajeczniczka Masełko Buraczki Ciućki, cukiereczki Szyneczka prawdziwa ze świnki I mam pytanie na jaki smoczuś mam zmienic w butelce gdy teraz jest 2przepływowy? Bo kaszka dla wojtusia mi nie chce leciec, jakby sie zatrzymywała. Maluszek ma 9 miesięcy do tej pory dostawał tylko mleczko z cycusia bo wszystkim pluł oprócz kaszki. Ma 4 ząbki.

I czy dobrze waży? 9 kilogramków? Urodził się 3,800, w domku był na cycusiu .

Skoro ma 9mc to możesz smiało podawać to co napisałaś ale na początku w małych ilościach. Moja córka od początku była na mm więc rozszerzanie diety zaczęłyśmy koło 4mc. Dopiero jajecznicę dałam na spróbowanie nie dawno, natomiast masełko dodawałam do zupek początkowo. Tylko po co takiemu dziecku cukierki chcesz dawać?

Gość hahdsahajha
mózg ci wyprała ciąza? Masełko ,dupeczki ,bananeczki i dupeczki to jux nie mozna powiedziec masło banan butelka???!!!!!

A ty to nie umiesz normalnie pisac? Musisz ciciniożyc? Nie posrajta sie

Gość to musi być prowokacja
Nie wierzę że są takie debilki!

Gość muckamilka
A w dupke nie chcesz paseczkiem za takie zdrabnianie sloweczek :-)

Gość hygt
a co to sa ciućki?!!! dziewczyno czy ty sie dobrze czujesz? od tego twojego spieszczania zygac sie chce

Gość kwiczysz jak świnia
jeszcze jedna głupiuteńka niunieczka na kafejeczce

Gość przecież to prowo ..
Pewnie powstało dlatego że ostatnio dużo tu tematów o tym że żygac sie chce od zdrabniania.

to pewnie prowo... zapomniałaś tylko napisać zamiast butelka - butelczunia, butelczusia albo buteleczka :)))

Gość mausia niuniusia i niuniusi
mozesz wotusiowi podac rozne warzwyeczka, jakie tylko bedzie chcial pocimkac. skoro ma zabeczki to moze pociumka ladnie co mu sie spodoba.

To na 100% prowo, ale abstrahując, zawsze gdy słyszę matkę mówiącą o swoim dziecku "niunia" albo o jakimś i innym, nie swoim dziecku to kojarzy mi się z takim prymitywizmem... to tak jakby nazywać dziecko "głupolek" ;].

No dobra to prowo bo za duzo tematów o czapkach i aborcjach to coś dla odmiany:P:P

Zeby nie było-STARAŁAM SIE wczuc w role ciumkającej pieprznietej mamuśki:D! Przyznam ze trud mi sprawiło to wymyśleć:D i nie wiem jak babom naturalnie to przychodzi :D

eeee mówie ze to prowo dla jaj:P

Gość pampa lampa
problem w tym ze przesadzilas,

Troche tego tekstu z pierwszego posta zaciągnełam z języka żony szwagra do swoich 1 i 3 letnich dzieciaków :D

dobra spoko nastepnym razem sie bardziej postaram obiecuję :*!

Gość pampa lampa
bo gdybys tak nie slodzila od razu to mogla bys provo dlugo pociagnac

Gość hehe dobre to było:]
jw

Gość jdschklcj
Tylko jeden błąd autorko to zazwyczaj mamy które dają buteleczkę z mlesiem są tak infantylne. Według badań czym bardziej wyedukowana mama tym większe prawdopodobieństwo, że będzie długo karmiła piersią. Pewnie związane to z większą świadomością w kwestii żywienia, umiejętności czytania ze zrozumieniem,wyciągania wniosków i przekładanie tego na własne życie. Dzieci karmione piersią mają o kilka procent wyższe IQ ale do końca nie wiadomo ile procent jest dziedziczona a ile jest podwyższone dzięki naturalnemu karmieniu. Najnowsze badania wskazują że dzieci karmione na żądanie są inteligentniejsze od tych karmionych z zegarkiem w ręku(czyli bez względu na to czy naturalnie czy sztucznie) ale trzeba wiedzieć jedno, że podawanie mm zaburza naturalne odczuwanie łaknienia, to co najbardziej cieszy mamy butelkowe czyli statystycznie dziecko na mm szybciej przesypia noce a jest to gorsze dla rozwoju mózgu dziecka (do trawienia obcego gatunkowo mleka potrzeba więcej energii i na tym skupia się organizm po podaniu mm a nie wytężonym rozwoju mózgu) , dzieci karmione piersią jedzą w nocy częściej i ich mózgi dostają na bieżąco najwartościowsze mleko z największą zawartością kwasów tłuszczowych w tym dha. Mogą odezwać się mamy ale dzisiejsze mm też mają kwasy dha - zgodzę się z tym ale czy jest to bezpieczne i wchłanialne? Produkowane są z alg morskich i grzybów... Jak pokazuje historia producenci od zawsze eksperymentują na swoich klientach a w zasadzie na ich dzieciach. Kwasy tłuszczowe z mleka matki są naturalne nawet gdy mama suplementuje się syntetycznymi witaminami, wszystko jest przepuszczone przez najlepszy filtr - organizm matki. Mało tego produkuje przeciwciała dla każdej obcej substancji, którą wykryje jej organizm w tym dla tych ze środowiska.

Gość A MI SIĘ WYDAJE ŻE TA PANI
mamusia wojtusia 20122 Jabłuszko Bananek Jajeczniczka Masełko Buraczki Ciućki, cukiereczki Szyneczka prawdziwa ze świnki 1 1 1 matko bosko jak ty zdrabniasz ale głupia jesteś