Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Olinekk

Zwolnienie w czasie ciąży

Polecane posty

Witam . Mam do was pytanie. A wiec pracuje od 2 miesięcy na umowę tz. umowę śmieciową ( umowa o prace na czas określony) podpisuję umowy co tydzień pracuje fizycznie, w chlorach a chodzi o to że ostatnio się dowiedziałam że jestem w ciąży wiec moje pytanie brzmi czy jeśli zaniosę im zwolnienie od ginekologa to będą mi płacić czy też nie ? Czy musiałabym mieć pół roku przepracowane i wtedy by mi płacili .. ?

Jeśli masz umowę na czas określony powyżej jednego miesiąca to jeśli miałaby rozwiązać się w momencie kiedy Ty będziesz powyżej 12 tygodnia to automatycznie przedłuża się do dnia porodu. Ty podpisujesz tylko na tydzień, więc raczej nic Ci nie przysługuje, jedynie chyba za ten okres który podpiszesz umowę i poszłabyś na zwolnienie to chyba Ci wypłacają więc to było by max.7 dni, choć i tak nie jestem tego pewna bo nie wiem czy to nie jest coś na zasadzie umowy zlecenia i jeśli wtedy nie masz opłacanych składek na ubezpieczenie zdrowotne to nic nie przysługuje.

Gość asdfghjkjhngbfvdcx
a nie jest to przypadkiem umowa zlecenie?

Gość kafe-mama
Twój pracodawca to oszust. Jeżeli na umowach o pracę widnieje ten sam właściciel to trzecia lub czwarta taka umowa musi byc na czas nieokreślony.

Gość Mama dwójki.
No chyba że autorka ma umowę o pracę tymczasową. Jeśli tak to zwolnienie płatne należy się do dnia porodu, a zasiłek macierzyński należy się tylko jeśli w dniu porodu będziesz mieć umowę, bo umowy tymczasowej nie ma obowiązku przedłużać. Pozdrawiam

To nie jest umowa zlecenia tylko na umowie mam napisane ze umowa o prace na czas określony, podpisuje ja co tydzień . I mam na odtrącane wszystkie składki .