Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alexaaaa

Ile daje ojciec chrzestny na bierzmowanie ?

Polecane posty

Gość hoseee
na komunię 1000zł, to na bierzmowanie przynajmniej 2tys

Pierwsze słyszę, aby na bierzmowanie dawało się prezenty. Ja 7 lat temu nie dostałam nic (od nikogo), być może teraz "tradycja" jest inna.

Gość jnyr5egyy4e5
150 zł dał chrzestny córki mojej koleżanki.

Gość jnyjtyjtr5
150 zł dał chrzestny córki mojej koleżanki.

Gość gigi gigi
daje siebie i swoją wiarę!!! a wy tylko kasa! kasa! kasa!

Gość gigi gigi
daje siebie i swoją wiarę!!! a wy tylko kasa! kasa! kasa!

Gość Hdgfydbduenhdj
Max 200zl, choć uważam ze lepiej kupić na encyklopedie lub jakiś porządny atlas, bierzmowanie to tylko chwila w kościele więc wystarczy jakiś drobiazg nawet do 100 zł, nie przesadzajmy z prezentami i kopertami, mój syn dostał od chrzestnego 150 a od chrzestnej encyklopedie pwn.

Gość Hdgfydbduenhdj
Max 200zl, choć uważam ze lepiej kupić na encyklopedie lub jakiś porządny atlas, bierzmowanie to tylko chwila w kościele więc wystarczy jakiś drobiazg nawet do 100 zł, nie przesadzajmy z prezentami i kopertami, mój syn dostał od chrzestnego 150 a od chrzestnej encyklopedie pwn.

Gość hoseee
jak na komunię 1tys. to na bierzmowanie 2

Gość gigi gigi
nie po to sie wyprawia chrzciny żeby goście nic nie dali!!! impreza musi się zwrócić!!!

Gość alexaaaa
ale poczekajcie. Ja wiem że nic sie powinno dawać . ja dostałam tylko medalik od matki chrzestnej. Ale to było kiedyś dawno temu. A teraz ta chora rodzinka mojego męża przy kazdej okazji rozdaje zaproszenia i czeka na kase. nawet po rodzinie rozpowiadają ze tylko kasa prezentów nie chca. I do tego tak jest przy kazdej gównianej okazji np osiemnastka. bierzmowanie itp i tak przy wszystkich trzech dzieciach. Jak nie przyjdziesz i nie dasz to cie przeklinają czuby.

Gość czy ktoś wie...
nic sie nie daje , jak ja mialam bierzmowanie to chrzestni nawet o tym nie wiedzieli, bo juz od lat nie mielismy kontaktow

Na bierzmowanie ??????????? Na bierzmowanie nic sie nie daje !! Nie ma zwyczaju dawania prezentów! Ludzie idący do bierzmowania nie mają 9 lat!

Gość yyyKafeKrytykant
"bierzmowanie to tylko chwila w kościele " wiec daje sie w zaleznosci od tego ile czasu ktos musi spedzic w kosciele? :D

Gość gość
no na chrzciny 1000 na komunię 2000 na bierzmowanie 3000 na wesele to minimum auto a ja jak ten wół/osioł będę harował na to - wy w tym internecie to tylko głupoty wypisujecie

Gość Ciekawie kto tyle da
Dnia 30.04.2013 o 11:14, Gość hoseee napisał:

na komunię 1000zł, to na bierzmowanie przynajmniej 2tys

Gość Gosc

Wiem ze odbiegam od tematu :) ale za niedlugo moja Chrzesnica idzie do slubu :) ni i mam problem , ile sie teraz daj ?

Gość Marianna

Myślę, że 200zł to jest taka kwota akurat nie za mało i nie za dużo. I ładnie wygląda w jednym banknocie. Jeśli Cię nie stać to jakiś prezent nawet do 50zł można kupić tylko się nachodzić napewno trzeba. Często obniżki są w sklepach i można trafić coś fajnego. Rada: jeśli chcecie kupić prezent efektowny nie odkładajcie tego na ostatnią chwilę. Zacznijcie myśleć pół roku przed wydarzeniem. Nigdy nie wiadomo co może się wydarzyć i zabraknie Wam gotówki na ten prezent. 

Gość Gość

Moim zdaniem prezenty nie pasują do bierzmowania. Bierzmowanie ma utwierdzać dojrzałość duchową człowieka.

Jeśli ktoś chce dać prezent, to może dać np. odpowiednią książkę. 

Ja kiedyś chrześniakowi dałem jakąś książkę Zbigniewa Kaliszuka.