Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem, nie wiem

miesiączka po porodzie.

Polecane posty

Gość nie wiem, nie wiem

Witam. Mam takie pytanie. Jestem 7 tygodni po porodzie. Dziś rano zaczęłam krwawic i nie mam pojęcia czy to już miesiączka bo wygląda inaczej niż przed ciaza.. Krew jest bardzo ciemna i sporo takich jakby skrzepow. Może któras miala podobnie? Chciałabym sie upewnic bo zamierzam zacząć brać tabletki anty i nie wiem czy wziąć dziś pierwsza.. Dodam że w poniedzialek byłam u gina i powiedział że wszystko jest tak odbudowane że w ciągu kilku dni a najpóźniej za dwa tygodnie dostane ta @?

ja tez dostalam 7 tyg po porodzie i nic nie bolalao zupelnie wiec tez myslalam czy to to...

Gość nie wiem, nie wiem
No mnie rano trochę brzuch pobolewal ale ja zawsze miałam bardzo bolesne miesiaczki więc to dla mnie tym bardziej dziwne.

Gość zxzx
po porodzie wiele może się zmienić.

6 tygodni po porodzie to trwa połóg, tak czy siak i tak powinnaś iść na kontrolę do gina po porodzie więc idź już teraz, bo nigdy nie wiadomo, czy to juz okres czy nie. Pytanie czy karmisz piersią? Ja miałam okres równy miesiąc gdy zakończyłam karmienie, w połogu krótko krwawiłam, ale słyszałam, że czasem i po połogu może odnowić się krwawienie, które nie musi być okresem.

Gość gdgdxa
ja też dostałam miesiączkę w 7 tyg po porodzie. Zawsze miałam też bolesne miesiączki a po porodzie przez rok nie miałam zadnych bólów brzucha:) Czasami mnie az potrafiło zalać bo miesiączki zrobiły się bardziej obfite niż kiedyś Minęło juz 1,5 roku i dopiero teraz odczuwam delikatne bóle podczas miesiączki:)

Gość nie wiem, nie wiem
Nie karmie piersią. A u gina już byłam na kontroli. W piątek minęło 6 tygodni od porodu a w poniedzialek u niego byłam.

Gość nie wiem, nie wiem
Up

Gość Lux de Lux
to jest Twoja pierwsza miesiączka po porodzie. kolor oraz konsystencja 1 miesiaczki po pologu moze byc nieco inna , niz przed z racji , tego, ze i wewnetrzna sciana macicy czyli endometrium jest tez nieco zmienione. nie ma sie czego obawiac jest to fizjologiczne zjawisko i nie powinnas popadac w panike. kazdy org, reaguje troche inaczej, dlatego jedna kobieta bedziemiala @ taki jak przed ciaza inna nieco zmieniony wlasnie pod wzgledem -zabarwienia krwi miesiaczkowej -konsystencji -obfitości -czasu trwania @ oraz -dolegliwosci bolowych.

Gość .a..
.,

Gość nie wiem, nie wiem
Lux de Lux. Dzięki za odpowiedź naprawdę mi pomoglas.. Tak sie zastanawiam bo slyszalam że po połogu jeszcze może nawrócić krwawienie które nie jest miesiaczka