Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NISSIA16 ^^

31 dzien cyklu, a chłopak sie spuszcza we mnie

Polecane posty

Gość NISSIA16 ^^

Jest szansa na zajście w ciążę ?

Gość NISSIA16 ^^
ale 31 dzień cyklu ?

Gość ile dni ma twój cykl?
nie ogarniam :O

Gość wyjaśnienie
Zapewne masz na myśli 31-dniowy cykl miesiączkowy. Więcej znajdziesz w necie pn. Antykoncepcja lub świadoma prokreacja. Poniżej masz kilka słów nt. z netu: Współżycie seksualne w okresach niepłodnych nie daje 100% pewności nie zajścia w ciążę ze względu na możliwość nadprogramowej owulacji, spowodowanej np. stanem emocjonalnym, zmianą odżywiania, klimatu, lub przesunięcia owulacji spowodowanej chorobą. Choroba na ogół opóźnia owulację!!! W przypadku planowanej ciąży można bardzo dokładnie wyliczyć dzień jajeczkowania. Kierując się tabelą i znając długość cyklu miesiączkowego wpisać na grafiku ołówkiem daty, po to by w następnym miesiącu cyfry zmazać gumką i nanieść aktualne; wpisywanie dat rozpocząć od daty następnej spodziewanej miesiączki. Nad suwką ruchomą ułożą się daty okresów niepłodnych i płodnych, dni środka owulacji i dni tzw. niebezpiecznych. Drugi okres niepłodności jest wielkością stałą i wynosi 11 dni. Tyle czasu upływa zanim błona śluzowa macicy, w której nie zagnieździ się ciąża zacznie złuszczać się i wydalać na zewnątrz macicy, dając krwawienie, potocznie zwane miesiączką lub okresem. Miesiączka, mająca nazwę od miesiąca księżycowego, cyklicznie powtarza się co 28 dni.. W I okresie niepłodności ma miejsce krwawienie. Ze względów higienicznych, estetycznych, unikać seksu w tym czasie. Najważniejszym przeciwwskazaniem jest możliwość wprowadzenia prąciem infekcji bakteryjnej i wywołania stanu zapalnego narządu rodnego kobiety. Im dłuższy cykl miesiączkowy tym więcej dni niepłodnych nadaje się do współżycia seksualnego, im cykl krótszy tym mniej, oczywiście w I okresie niepłodności, gdyż II okres niepłodności jest stały i wynosi 11 dni. FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF W twoim przypadku, pewnie jesteś tuż albo w trakcie miesiączki, zatem jesteś w drugim okresie niepłodności. 11 dni przed miesiączką są to dni niepłodne, choć może się zdarzyć nadprogramowa owulacja i ...

Gość wyjaśnienie cd.
W czasie miesiączki wnętrze macicy pozbywające się złuszczonej śluzówki jest otwartą raną, wyjątkowo podatną na zakażenie bakteryjne, które może być wprowadzone nieumytym penisem. Trzeba być, za przeproszeniem, debilką by decydować się na seks w tym okresie .Notabene, trudno wytrzymać 3-5, ale później w razie zakażenia trzeba będzie wytrzymać leczenie antybiotykami wlokące się nieraz miesiącami!!!!!

Gość NISSIA16 ^^
Mamusia mówi, że ja nie rosnę i nowej sukienki nie chce mi dać A ja już rosnę szesnastą wiosnę i pod staniczkiem dobrze mi znać. Miałam kochanka ulubionego, który przynosił mi róży ukochany kwiat Raz w łóżku leżę już rozebrana, on chwycił mocno za me kolana I szepnął w ucho ach kocham Cię, i tak zasnęłam w jego objęciach , a kiedy skończył nie mam pojęcia, bo wtedy nie bolało nic. A gdy minęło dziewięć miesięcy, mały bękarcik przyszedł na świat. Takiej miłości nie chcę znać więcej, bo taką miłość niech trafi szlag.👄

Gość ciąża 16-latki?
no cóż, gdyby głupota miała skrzydła, to by latała jak gołębica. Na ciemnogród nie ma siły, mogą go wyeliminować rzetelne wychowanie seksualne. albo śmiertelne choroby.