Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pasierbice

Maz chce ograniczyc bylej zonie prawa rodzicielskie

Polecane posty

Gość mam pasierbice

Maz ma corke w wieku 5 lat, to fajna dziewczynka. Ja lubie ja nie mam nic przeciwko temu zeby nawet u nas mieszkala. Mala tez za mnie przepada. Maz sie wkurzyl, bo placi na mala 1000zl alimentow, a byla zona nie przeznacza tych pieniedzy na dziecko, nie placi w ogole za zajecia za jakie miala placic, nie kupuje ubran, butow dziecku, male bedac u nas czesto mowila, ze nie jadla nic poprzedniego dnia. Tak czy siak maz wzial sie za sprawdzenie tej sytuacji no i sie okazalo, ze eks zona ma dlugi, ze pieniadze z alimentow sobie przehulala. Maz chce ograniczyc jej w zwiazku z tym prawa do opieki, tak zeby mogla widywac corke w okreslone dni, a na co dzien zeby mala mieszkala u nas. Jak pisalam ja nie mam nic przeciwko, ale jego zona wczoraj przyszla do nas a raczej do mnie bo meza nie bylo i blagala mnie bym wplynela na decyzje meza i zeby nie kierowal sprawy do sadu. Nie chce sie za bardzo rozpisywac wiec zapytam krotko: wtracilybyscie sie na moim miejscu? Ja na razie mezowi nic nie mowilam o jej wczorajszej wizycie.

Gość mam pasierbice
nikt nie doradzi?

Gość koleżance rodzice robili
powiedziałabym o wizycie. I zrobiła bym tak jak chce Twój mąż. Niestety jego była to nieodpowiedzialna kobieta, a dziecko cierpi. Nie powinna być z taką matka. Lepiej żeby mieszkała z wami. a ona pewnie błaga cie o pomoc bo alimenty chce i tyle

popieram osobę powyżej - należy opowiedzieć o sytuacji bez wydawania swojej opinii - po prostu, żeby mąż wiedział, możesz dodać, że nie masz nic przeciwko temu, żeby mała zamieszkała z Wami (ale to on już pewnie wie) i tyle - nie jest to wtrącanie się, a dziecku trzeba zapewnić spokojny dom jak najszybciej, ex też może sie przydac takie 'przebudzenie'

to ,ze mąż chce to jeszcze nic nie znaczy . A tak na marginesie - skoro jest tak wyczulony na dobro córki dlaczego sam isę nie zajmnie opłatami i zakupami dotyczącymi dziecka ? Czy może uważa ,ze skoro daje pieniądze to jest zwolniony ze wszystkich innych obowiązków ?

Gość mam pasierbice
maz wie oczywiscie, ze ja nie mam nic przeciwko jego corce, chetnie sie podejme opieki nad mala. A co do finansow to maz procz alimentow kupowal tez corce odiez, zabawki ale bez przesady, bo chyba na cos te alimenty ida prawda? A dlugu nie splaci, bo to jego eks zona sama narobila sobie dlugow.

Gość Londynianka23
allium przecież płaci alimenty i widać że się dzieckiem przejmuje i chce zeby zamieszkała z nimi to co się czepiasz? mąż jest w porządku. autorko ja bym postarała się to dziecko faktycznie pod Waszą (męża) opiekę przenieść, krzywda się malej dzieje u tej matki.

Gość jasneeeeeeeeeeee
allium - a Ty sądzisz, że skoro były daje 1 tys alimentów, bierze dziecko do siebie, interesuje sie itp itd to i tak za mało robi? Daje alimenty a jeszcze i tak ma wsyztsko opłacac, a mumuśka będzie kase przeznaczona na dziecko wydawać na siebie? nie przesadzaj. Dziwne masz myslenie

Gość jhn
jkbn

Gość mała lodzia
powinnas powiedziec męzowi i poprzec jego decyzje

Mężowi jak najbardziej powiedziałabym o wizycie jego byłej. Jednak uważam że to jest dziecko Twojego męża i byłej ,dlatego Ty powinnaś stać z boku.

Oczywiście, że bym powiedziała. Przecież to jest jeszcze małe dziecko, Będziesz spokojnie stała i patrzyła jak jej się dzieje krzywda? Bo się dzieje...Matkę ma nieodpowiedzialną,mąż pownien coś z tym zrobić. Dziewczyno to jest jego dziecko! Dawanie małej rzeczy tzn. jedzienia, ubrań itd nic nie da, bo jak matkę przypili to opchnie i to, po to, by mieć pieniądze. a tamta przyszła do ciebie, i chcę żeby nie kierować sprawy do sądu bo nie chcę żeby jej strumień gotówki zanikł. Róbcie coś z tym, szybko!