Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sasassdsdfdfdfd

Czym sie kierujecie przy wyborze chrzestnych dla waszych dzieci?

Polecane posty

Gość sasassdsdfdfdfd

Czy dla wiekoszosci liczy sie tylko kasa?

Gość sasassdsdfdfdfd
Ja 2 raz zostalam pominieta przez brata. ani przy starszym dziecku nie chcial bym zostala chrzestna ani przy mlodszym. Przykro mi sie zrobilo. a wiem ze nie wzial mnie na chrzestna bo jestesmy biedni.

u nas chrzestna byla moja siostra wiec niczym sie nie kierowalam . a chrzestnym byl maz kuzynki mojego meza - kocha bardzo dzieci - ma swoich 5tke , jest odpowiedzialny , mily itp - nie kierowalismy sie nigdy tym czy ktos ma kase czy nie .

Gość mi tam na kasie nie zalezy
ważne żeby chrzestny utrzymywał z nami kontakt a my z nim a nie jakas koleżanka z ktora za 2 lata kontakt sie urwie dlatego za chrzestnych wybieramy nasze rodzenstwo tzn mojego brata i męża siostrę

Gość sasassdsdfdfdfd
E

Gość cswdwswe
miejscowi, żeby mogli być na urodzinach dziecka

Gość Jak wiesz ze
mnie nie wzieli juz 2 razy-mimo ze sie zajmowałam ich dzieckiem najwiecej(tzn codziennie) bo? Mam mniejsze zarobki od tej co chrzestną została. Odpowiedz?: większosc kieruje sie zasobnoscia portfela

Gość Natalia---29
Ja tylko chcialam, by ktokolwiek sie zgodzil. bo jakos nikt nie chcial. wiec ostatecznie zgodzila sie kuzynka meza i jego wujek (prawie nasz rowiesnik ). Ale ja nie oczekuje prezentow. chrzestny dal na chrzest 100 zl, chrzestna 200 i bylo spoko. Potem mala dostawala jakies drobiazgi, ale tylko kilka razy. Teraz nie dostaje juz nic-ale mi to nie robi, przynajmniej nie jest przyzwyczajona do gory prezentow na kazda okazje i od wszystkich.

Gość fsjfsjkfnlsdknfkls
Ja nie patrzę na to kto ma kasę czy nie, lecz patrzę na to kto po prostu nadaje się do tej roli i jakie ma intencje wobec dziecka. Ja mam za 2 tygodnie termin porodu, biorę za chrzestnych: moją siostrę i od męża brata - tylko dlatego że mamy z nimi wspaniałe relacje. To będzie nasze pierwsze dziecko, a jak zrobimy drugie dziecko, to ni uja ale nie weźmiemy drugiego brata męża - bo on się po prostu nie nadaje do tej roli, jest wredny, chamski i pyskaty, a to że robi "bogate" prezenty to mnie to nie obchodzi, niech się obraża że go nie weźmiemy. Wtedy weźmiemy na chrzestnych siostrę mojego i męża mojej siostry i już. Bo wiem że też spełnią się w tej roli. A ludzie niektórzy już upadli na łeb :o. Kasa, kasa, kasa, kurvva wiecznie kasa :o. A Ty autorko bratem się nie przejmuj, olej to, to o nim świadczy że w taki sposób selekcjonuje ludzi :o. Widać że to materialista. A materializm to wada, pamiętaj.

Gość łubinowa mama :)
tym kim są, jacy są, czy ich lubimy, uważamy za DOBRYCH LUDZI:) kwestia finansowa nie miała absolutnie żadnego znaczenia :) córka ma chrzestnego biednego studenta :P i chrzestną z 4 dzieci , niepracującą - wniosek prosty :) a dla syna wybraliśmy młodego , na dorobku ojca chrzestnego który wkracza w dorosłe życie i pracuje w firmie męża :) i chrzestną z zarobkami nawet nie wiem jakimi, ale bez szału :) za to fajni z nich ludzie :)

Gość 8ono
U nas. Mój mąż ma 2 braci i jeden był świadkiem na naszym ślubie więc drugi został chrzestnym a jak będzie chrzestnym brat męża kóry był świadkiem, a co do chrzestnej to był problem bo ja jestem jedynaczką i została moja kuzynka kierowałam się tym że mamy znią świetny kontakt a bogata to nie jest ma 25 lat i nie pracuje, ale dla mnie ważne było żebyśmy mieli kontakt.

Gość ja szukalam takich, ktorzy
maja slub koscielnyi chodza do kosciola, czyli praktykujacych katolikow , no i zaprzyjaznionych - to bylo oczywiste, ale bardzo trudne. Kasa mi wisiala. 1 chrzestny sie zreszta rozwiodl, zsotawil woja rodzinę, wiec taki i katolik, a do chcresniaka sie od lat nie odzywa. Drugi tez po rozwodzie, za to matki chcrestne pamietaja o dzieciach i sa ok.