Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lila887

tragedia z kolorem polozonym przez fryzjera

Polecane posty

witam, otoz poszlam do fryzjera na malowanie odrostow. Fryzjer najpierw uzyl bilicza ( rozjasniacza) no i wygladalam jak lady gaga, potem w panice polozyl toner i wyszlo jak wyszlo. wrocic tam nie ma co bo to banda oszystow i amatorow. caly czas twierdza ze tak sie robi i zaprzeczaja wszystkiemu. mialam taki ladny zimny blond a teraz mam jakas kupe na glowie. moje pytanie co moge zrobic? przyciemnic najpierw i polozyc pasemka na cala dlugocs? czy mi wlosy po tym nie wypadna? przypominam ze byly nie wiadomo po co rozjasnione do bialosci. prosze o jakies profesjonalne porady. dziekuje

jeszcze dodam ze oczywiscie wolalabym blond ale po tym calym rozjasnianiu i tonerze to nie wiem czy mozna.

podac ich nie moge bo jak mowie wszystkiemu zaprzeczaja, mowia ze taka procedura, wogole to kazali masakratyczne pieniadze zaplacic, ale powiedzialam ze w zadnym wypadu i ze chyba zarty sobie robia to nie dosc ze kupa na glowie to jeszcze musialam sie wyklocac o rachunek, zaplacilam w koncu polowe co chcieli i jeszcze bezczelnie powiedzieli zebym nie przychodzila wiecej. po drugie jestem za granica. nie bede sie bawila w ciaganie po sadach. NIE WAZNE, co z wlosami teraz? jak mozna do normalnego koloru wrocic. ciut ciemniejszy badz blad, co moge zrobic a czego nie?

właśnie mi za granica też tak fryzjer spalił włosy. najlepiej poszukaj fryzjera wśród znajomych który ma opinię taką że zdrowo zajmuje się włosami (ja takiego znalazłam w Polsce (lubuskie) i zawsze jak przylatuję to do niego chodzę, wyprowadził mi pięknie włosy po raz najpierw spaleniu dokładnie tj u Ciebie (bo on ci generalnie spalił włosy jeśli były takie "białe/źółte" po tym rozjaśnianiu) a po 2 po długim stosowaniu henny kiedy sama swoje włosy próbowałam ratować. Zresztą jak już były "odratowane" to on też mi rozjaśniał i nie było problemu - fryzjer musi się po prostu znać. tu powiem że henne odradzam, bo oblepia włosy i wbrew pozorom im szkodzi, bo nie pozwala by tlen i substancje odżywcze z jakichkolwiek odżywek dostawały się do środka. No i same substancje w tych ziołach wysuszają. Potem masz włosy jak siano. A dopóki takiego fryzjera nie znajziesz, proponuję tak: - przez jakieś 2tyg intensywną kurację regenerującą włosy (maski kupne, naturalne) - kup sobie szczotkę z naturalnego włosia, zawsze jest dobra dla włosów a tym bardziej jak są spalone bo wtedy łatwiej się łamią; szczotka z naturalnego włosia mniej je łamie. polecam szczotkarnia.pl ale można też kupić na ebayu czy gdzieś - teraz na pewno nie rozjaśnisz. Musisz iść w kolor tak o ton ciemniejszy, dwa może, nie wiem jaki teraz masz kolor. Absolutnie nie jaśniejszy bo Ci nie wyjdzie. problem w tym że po takim zabiegu nie wiadomo, jak zareagują włosy więc ja bym jednak poszła do sprawdzonego fryzjera... a jeśli się upierasz sama to farbą profesjonalną, bez amoniaku. znów, na ebayu kupisz. tylko tu też trzeba wiedzieć, jaki oksydant, jak dobrać kolor... może na wizażu w dziale fryzjerskim Ci podpowiedzą powodzenia

dzieki! tam gdzie byly odrosty takie zoltawobiale sa teraz ( ze nawet w kucyku nie moge nosic bo wygladam jak ten blondyn z harry potera) a tam gdzie mialam ten swoj blond to niestety fioletowe/szare pasma sa, to znaczy ze na bank spalone :( jak trzeba pomalowac na troche ciemniejszy to tak zrobie, aczkolwiek chcialabym jakos ( stopniowo ) do tego mojego blondu wrocic...tylko nie wiem czy to mozliwe :( dzieki poki co kuracje odzywkowe bede robic, nic innego mi nie pozostaje.

Gość werewr
wez że jeszcze raz niech ci to rozjasni a potem przefarbuj na jakis zloty kolor