Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sweety7:)

matura ustna z polskiego

Polecane posty

Witam, mam pytanie, jakie mogę dostać pytania odnośnie mojgo tematu maturalnego tj. Miasto jako przestrzeń życiowa człowieka, odnieś się do literatury. Mam w swojej prezentacji takie lektury jak: Lalka, Mendel Gdański, Ludzie bezdomni, Pozegnanie z Marią oraz wiersz: Do krytyków, bardzo prosze o odpowiedź :)

proszę o jakieś podpowiedzi !!!!!!!!

Gość maturzystka1287654
Jesli masz dzisiaj mature,to laczmy sie w bolu, bo ja rowniez :( Pytania moga byc rozne. Na przyklad na temat samej prezentacji czyli: -jak wygladaly Twoje przygotowania -dlaczego te lektury a nie inne -jakimi zrodlami poslugiwalas sie przy pisaniu prezentacji -czy w Twojej prezentacji literatura przedmiotu ma znaczenie -jakimi epokami posluzylas sie najczesciel i dlaczego itdd ale tez na temat literatury, np: -scharakteryzuj społeczeństwo w powiesci,,bla bla" -czy Twoim zdaniem (np) wokulski to bohater romantyczny czy pozytywistyczny itd. POWODZENIA :D

o dzięki, ja mam w czwartek :) ale musze się już nauczyć, bo chce mieć te 2 dni na nauke biologi, powodzenia życzę :) ktoś jeszcze się wypowie ?????

Gość kamamaa
też mam dziś ustny polski , o 17:30 ;ccccc

Gość Roberto Domecki
Są już przecież akrusze i odpowiedzi przykładowo z geografii czy z polskiego więc można poczytać może coś się trafi podobnego na ustnej http://szkola.wp.pl/kat,108836,title,Matura-2013-geografia-na-poziomie-podstawowym-i-rozszerzonym-arkusze-i-odpowiedzi,wid,15645431,wiadomosc.html