Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabellllka

Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?

Polecane posty

Gość mirabellllka

Czyli ukazuje ich gleboko zakorzeniona nietolerancje, rasizm, ksenofobizm. A wszystko to podparte wiara w Boga (he he). Dlaczego katolicy sa takimi ignorantami i wulgarnymi osobami w stosunku do cudzych opinii? Zapraszam do dyskusji katolikow i ateistów.

E tam, nie uogólniaj. W każdej grupie społecznej znajdą się ludzie nietolerancyjni i chamscy.

Gość nie mieszaj wiary z ułomnością
człowieka.

Gość taki jeden facet 28
jak ktoś jest ograniczony to braki w wiedzy uzupełnia "wiarą" i uważa ,że po problemie bo "wiara" mu wszystko wytłumaczy,

Gość njun niezalogg
z jakimi katolikami i jakie dyskusje? idz do Tygodnika Powszechnego, do Pieronka, do pierwszego lepszego Dominikanina to sobie podyskutujesz.

Gość detektyw przybył
a ty mirabelka gdzie byłaś chrzczona? w meczecie? to skąd znasz język Polski?

Gość fsssssssssss
Dlaczego katolicy sa takimi ignorantami i wulgarnymi osobami w stosunku do cudzych opinii? xxxxxxxxxxx bo tacy właśnie są - to ich znak rozpoznawczy - "nadstawianie drugiego policzka" pomyliło im się w walenie innych w oba policzki

Gość Oksydżem
Trochę piszesz bez zastanowienia. My po prostu uważamy, że nasza wiara i kultura jest najlepsza i najlepiej żeby reszta ją przyjmowała, ale dziś nie prowadzimy z nikim wojen, nawracanie jest dobrowolne, więc o co Ci chodzi? Człowiek który wybrał jakiś sposób na życie odrzuca od razu wszystkie inne i je piętnuje, to chyba normalne?

Gość k....
Bo wszystko co podważa ich wiarę jest dla nich obrazą.

Gość njun niezalogg
pospolity lud wierzący, wszędzie taki sam, w każdej religii, panu bogu świeczke i diabłu ogarek +zero pojecia o swojej religii. z czym tu dyskutować?

Gość njun niezalogg
zresztą na tym idiotycznym kloacznym forum i tak postow nie widać, wiec jaka dyskusja?:)

Gość detektyw przybył
a wy kto jesteście jak nie katolicy? muzułmanie? i właśnie, jakie dyskusje i gdzie sie tak kończą i dokładnie jak sie kończą, może jakieś linki, zeby można było sprawdzić jak się kończą te dyskusje.

Gość detektyw przybył
a jak są tu jacyś nie katolicy ( amisze, judaiści, muzułmanie itp) to niech pokażą klasę, jak powinny sie kończyć takie dyskusje, bo chyba nie tylko krytykowaniem, co?

też chcę zobaczyć linka do tych dyskusji co to "zawsze" kończą się tak jak opisała Autorka tematu

Gość mirabellllka
A czy musze byc katoliczka tylko dlatego, ze jestem Polka? Jestem ateistka. Ochrzczono mnie jak bylam lysa, bez zebow i zalatwialam sie w pieluchy czyli bez mojego przyzwolenia wpisano mnie w KK. Jednak w ciagu kilku lat widzialam tyle zla a od polskich księży to wrecz bije nietolerancja i zasciankiem, ze postanowilam zrezygnowac z tej szopki. Jednak gdy wejdzie sie na jakiekolwiek forum, ktore oblegaja katolicy i grzecznie wyrazi sie swoja opinie, to dostaje sie z marszu wiadro pomyj na głowę. To to jest dewiza katolicyzmu?

Gość mirabellllka
@ owszem : nie mogę wkleic ci linka do takich dyskusji, bo toczyly sie one na forach gdzie byly widoczne imiona i nazwiska forumowiczow. Sorry wiec...

Oczywiście, że nie musisz być katoliczką, nie ma takiego przymusu, żyjemy w wolnym kraju. Możesz złożyć akt apostazji.

Gość mirabellllka
Zeby nie bylo ze sie czepiam jedynie katolicyzmu : uwazam ze kazda religia to glupota po prostu i sadze ze kazda religia robi pranie mozgu. Wypowiadam sie jednak na temat katolicyzmu konkretnie bo inne religie sa mi obce i nie mam o nich pojecia ani tym bardziej mnie nie interesuja. Teraz tak : do czego zdolni sa fanatycy katoliccy?

Trochę jesteś w tym co piszesz, niekonsekwentna.:) Skoro wymagasz od innych tolerancji dla swoich poglądów, dlaczego nie pozwalasz innym ludziom wierzyć w to co chcą i nazywasz każdą religię głupotą.

PS. Fanatyzm w każdym wydaniu jest groźny, także ateistycznym. :D pozr. x "Żyj i daj żyć innym"

Gość adadaoq
katolicy nie powinni wtrącac sie w polityke i zycie spoleczne, podobnie ateisci ze swoimi atakami na wierzacych.

Gość mirabellllka
Nie pisze konkretnie np. o Tobie. Pisze o tzw.moherach, czyli ludziach ktorzy w mozgu maja konkretna kaszke zamiast owego mozgu i wszystko tlumacza religia. Jesli w Polsce jawnie coraz wiecej osob deklaruje sie jako niewierzacy, to skad wciąż te krzyze wszedzie, religie w szkole traktowane i oceniane jako przedmiot orsz wpisywane na swiadectwie... po co ta religia w szkole? Tego to ja juz nie rozumiem. .. Dodam jeszcze ze pochodze z małej miejscowości i u nas wiadomo sami 'pobozni katolicy'. Chodzs do kosciolka co niedziele a potem przychodza do domu, klna, obgaduja sasiadow... normalka :D W mojej miejscowosci rządzi ksiądz. Jawnie i otwarcie moge napisac - ksiądz u nas jest guru. Jest obecny w szkole, w radzie gminy, wrecza nagrodu w konkursach i na festynach. Paranoja... Teraz pytanie ktore zadalam wczesniej. Do czego zdolni sa katoliccy fanatycy ? Na Filipinach radykalni katolicy z okazji Wielkanocy zorganizowali sobie droge krzyzowa, a potem kazali sie przybic do krzyza. I na serio przybili ich gwozdzmi. Po jakimś czasie ich zdjeto i pomoc medyczna zostala udzielona krwawiacym wierzacym... :o :o :o

Gość umnie.to samo
mirabellllka - u mnie jest to samo :O Małe miasteczko na Mazowszu... Wielki kościol i dom-pałac juz emerytowanego proboszcza, ale nowy tez sobie buduje dom, rzadzą razem mimo ze jest na emeryturze. Remontowali rondo, drogi ( przez wioche przechodzi ruchliwa trasa wojewodzka) oczwyiscie księza święcili droge, wygłaszali przemówienia :D. Rozpoczęcie roku szkolnego - ksiądz. Kazda wieksza impreza gminna - ksiądz. Wójt, burmistrz i inni włazą im w dupe bez wazeliny. Rządzi tu taki mały klan...dwie rodziny od pokolen wymieniają się stołkami + kosciol. Ksiądz nawet zablokował budowe Biedronki ale pewien typek z jego rodziny swobodnie wybudowal sobie swój market, nikt nie protestowal, pozwolenie dostal. Kasa, kasa i ogłupianie ludzi. Tyle w temacie :/ Księzy, ktorzy chca komus pomoc, wysluchac, porozmawiac, są otwarci na roznych ludzi..jest garstka, ja tylko jednego w zyciu takiego spotkalam. Reszta to klony ludzi pokroju Rydzyka

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob? Z nimi chociaż da się rozmawiać muzłumanin ci powie zmknij ryj biała kurwo

Gość dzordz dzon
Parafianie! tylko LATAJACY POTWOR SPAGHETTI was moze uratowac :)

Gość Niebieskooka szatynka
prawda jest taka że ciągle się obraża katolików a spójrzcie na inne główne religie islma judaizm hinduizm i buddyzm tam się dzieje dopiero źle chrześcijaństwo najelpeij stoi jest najbardziej dobre a mimo to się go nienawidzi ciekawe dlaczego ? Uważam że jest to niewiedza tak naprawdę tak jak napisał ktoś wcześniej ode mnie islamista od razu by zbił kobietę jakby go zdradziła była nieposłuszna lub z kaprysu ine religie też nie lepsze a chrześcijanstwo jednak idze cały czas naprzód bądżmy obiektywni

Gość Don Men :)
każda religia to głupota ale zgadzam się z panią "niebieskooką" :)

Gość 110101d
Hinduizm to straszne zacofanie, ciągle podział na kasty, wdowy są palone na stosie, mordują kobiety tylko dlatego ze są kobietami. Islam to szkoda gadac, kobieta jest tam śmieciem, legalna pedofilia :O 8 letnie dziewczynki wychodza za mąż za starych dziadów, obrzydliwosc, ludzie są w islamie otumanieni allahem i mahometem. Judaizm ? Tak naprawde tez ciemnota, mowie o ortodoksyjnych Żydach, ostatnio co sie działo w Izraelu, zaatakowali żydówke tylko dlatego ze była z tego odłamu postępowego, bardziej liberalnego. Jehowi to sekta sama w sobie, zamknięci na innych. Mormoni w USA - patologia i zboczenie, facet ma po 10 żon, kazdy z kazdym. Mimo, ze sama nie chodze do kosciola to 10000x bardziej wole katolików niż muslimów albo mormonów :O