Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassja...

dziewczyny co mozna poradzic na chyba wzdęcia lub zaparcia w 11 tyg. ciazy?

Polecane posty

Gość kassja...

piszę chyba bo rzadko do tej pory miewałam i nie jestem pewna co to. mam wrazenie, ze za rzadko robię kupkę, a przy oddawaniu moczu wyskakuja malutkie kupki. niby oddaje gazy ale brzuch mam jakby lekko napompowany twardawy. takie uczucie jakby były wzdecia. mam mdlosci ale w ogole nie wymiotuję

W ciazy to normalne,ze sa wzdecia,staraj sie pic duzo wody mineralnej niegazowanej i czerwona herbate,mozesz tez kupic suszone sliwki i zalac je woda goraca i pic.Co do sikania i oddawaniu niewielkiej ilosci stolca w czasie oddawania moczu,to nie powiem Ci dlaczego tak sie dzieje,bo tak nie mialam,moze spytaj lekarza

Gość Lilou_28
W moim przypadku sprawdzają się owocowe kolacje. Zamiast kanapek czy innego jedzenia serwuję sobie jogurt z wkrojonymi owocami (jabłka, pomarańcze, cytryna, śliwki) lub zjadam kiwi w dużych ilościach. Następnego dnia rano lub w południe sprawa załatwiona:)

Gość kassja...
dzieki dziewczyny. dziwne jest tylko to, ze oddaje gazy, a tego chyba nie ma przy wzdeciach

Gość też mi się nie podobają
czerwonej herbaty nie wolno pić w ciąży co to za rada ?!

Gość dzielny pluszak
Haha kolejna pierdzioszka na kafe :) Jak tam na mariocie jeszcze sie nie podusili ?

Gość inka123456
najlepiej odstaw słodycze cukier przyczynia się do zaparć. Też tak miała a przy oddawaniu moczu strzelałam bobkami jak z karabinu maszynowego. Jak odstawiłam słodycze wszystko wróciło do normy.

Gość malutkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kasjaa od kiedy masz gazy?

Gość kassja...
gazy to przwewijaja sie od poczatku ale sporadycznie za to dzisiaj czesto i dzisiaj wlasnie mam taki napecznialy obolaly brzuch. moze po frytkach bo jadłam je dzisiaj mialam taka ochote, ze musialam choc załuje

Gość nie lubie dobrych rad
ja wzdęcia miałam dosyc długo, gazy w ogole nie odchodziły odbytem...ale ciągle mi sie głooosno odbijało. Len mi pomógł. Dziewcyzny na forum plecąły także dodawanie kminku do potraw bo działa on wiatropędnie.

Gość mamusiaRAZYdwa
ESPUMISAN w kapsułkach. Do woli. Nie jest szkodliwy.

Gość mamusiaRAZYdwa
tak bardzo mi z tym źle- można, teoretycznie czerwonej herbaty wg obiegowej opinii nie można, ale kawę można tylko że niepolecam- piłam w pierwszej ciąży i urodziłam córcię z baaaaaaaaaaaaaardzo wysuszoną skórą, co zawdzięczałam właśnie kawie, a cieżko było ją doprowadzić do normalnego stanu.

Gość mamusiaRAZYdwa
tak bardzo mi z tym źle- można, teoretycznie czerwonej herbaty wg obiegowej opinii nie można, ale kawę można tylko że niepolecam- piłam w pierwszej ciąży i urodziłam córcię z baaaaaaaaaaaaaardzo wysuszoną skórą, co zawdzięczałam właśnie kawie, a cieżko było ją doprowadzić do normalnego stanu.