Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaaaaaaaa ..

wynik badania glukozy - zna sie ktoś?

Polecane posty

Gość jaaaaaaaa ..

a i na czczo mam wynik w normie, a po 2 godzinach mam troszke ponad normę czyli 7.82, a max wynosi 7,80. Czy mimo wszystko wynik jest ok?

Gość miałaś matmę w szkole
o 2 setne będziesz gaciami ze strachu trzęść ? pytanie jaki jest błąd statystyczny tego badania

Gość siedziałaś nie ruszając się
nigdzie przez te 2 godziny? z jakim obciążeniem test?

Gość jaaaaaaaa ..
glukozy było 75 g, badanie krwi miałam tylko na czczo i później po 2 godzinach i tyle. Siedziałam cały czas. Gaciami nie trzęsę ale po prostu się na tym nie znam i nie wiem czy już przekroczenie tej gornej granicy jest całkiem ok czy juz cos troszke złego oznacza

Gość cukcuki
Witam ja niedawno też miała test obciążenia glukoza 75g. Na czczo miałam wporzadku wynik natomiast po 2 godz miałam przekroczony wynik o jeden. Norma jest do 140 a ja miałam 141. Wydawało mi się że problem cukrzycy ciazowej mnie nie dotyczy ale lekarz pokierowal mnie do diabetologa. Mierze regularnie 7 razy dziennie poziom glukozy godzinę po posiłku i widzę że najmniejsze odstępstwo od diety daje wyższy poziom glukozy krwi niż przewidują normy i dotarło domnie że mam cukrzycę ciążowa a wynik był przekroczony tylko o jeden. Prawidłowy poziom glukozy jest ważny dla zdrowia dziecka. Może powtórzą badanie. Powiem Ci z mojego doświadczenia że każdy wynik powyżej normy należy skonsultować. Pozdrawiam

Gość zlodowacenie nadchodzi :P
Mysle,ze tragedi nie ma,ale skoro jest poziom cukru nawet nieznacznie podwyzszony,to trzeba juz trzymac reke na pulsie

Gość jaaaaaaaa ..
dziekuj,e Ci za odpowiedz. Do ginekologa ide dopiero 3 czerwca bo z ciążą jest wsyztsko ok i chodze co miesiąc. Mam nadzieje, że jednak cukrzycy ciążowej nie mam...