Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dedesd

Dlaczego pracodawcy tak gnoją młodych ludzi?

Polecane posty

Gość dedesd

Witam, mam 20 lat, wykształcenie średnie i desperacko szukam pracy. Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do biura. Bardzo się ucieszyłam, tak bardzo, że bez wahania zgodziłam się na 12 bezpłatnych godzin pracy z nadzieją, że zostanę przyjęta. Niestety szef powiedział, że o pracy porozmawiamy w przyszłym tygodniu i coś tam kręcił nosem. Odpuściłam sobie i zaczęłam wysyłać CV do innych firm. Byłam w restauracji kebab i z miejsca szefowa zaproponowała bezpłatny dzień próbny następnego dnia. Uradowana poszłam, zachrzaniałam przez 10 godzin na zmywaku, zamiatając podłogę i podając starszym koleżankom co tylko chcą. Następnego dnia to samo, tyle, że miał to już być dzień płatny, ale szefowa nie chciała powiedzieć za ile. Nikt się nie kwapił, by pokazać mi coś innego, cierpliwie więc godzinami zmywałam te gary i sprzątałam w kuchni. Trzeciego dnia identycznie, kręciłam się przy tych kebabach, chciałam sobie popatrzeć i spróbować zrobić sama, ale nikt mi nie dawał. Kolejny dzień spędziłam przy zlewie. Szefowa oznajmiła, że mam 4 godziny, by się wykazać. Tego dnia moja sytuacja miała się wyjaśnić, miałam pracować do 24. Oczywiście zostałam przetrzymana do 1.00. I co się okazało? "Niestety, ale nie pasuje tu pani, szukamy innych osób, to co pani robi ciężko nazwać pracą." Przeryczałam całą noc, tak się starałam, sama wykazywałam się inicjatywą, a zostałam tak perfidnie wykorzystana. Teraz nie mam wyjścia i idę do pracy na kasę za 6,2 zł brutto. Przeraża mnie życie tutaj, myślę o emigracji na stałe.

Gość sdfgsfs
złóż cv do biedronki, dobrze płacą, złóż osobiscie jak i internetowo, teraz jest nabór, teraz były podwyżki pracowników, za 3/4 etatu płacą 1100 na rękę (1500 brutto), cały etat = 2000 brutto. jak nie do biedry to do lidla siep chaj tez podobno dobrze płacą. Dodatkowo we wrzesniu i przed swietami dostajesz bony o wartosci 250 - 300 zł.

Gość sdfgsfs
poprostu baba Cie wykorzsytala, bedzie tak robic z innymi osobami.Nie bedzie musiala przynajmniej takim osobom placic, za darmo posprzataja lokal itd.

Gość dedesd
@hshdksa Po moich studiach ekonomicznych, które rzuciłam też nie miałabym lekko, a tak to przynajmniej wcześniej się usamodzielnię. x Szukam teraz obojętnie czego na miesiąc, w czerwcu planuję wyjechać za granicę na truskawki, bo tam przynajmniej zarobię na studia zaoczne.

Gość dedesd
Ma mi zapłacić, oprócz dnia próbnego przepracowałam 13 godzin. Będę ją nachodzić aż zmięknie.

Gość dedesd
miasto w woj. warmińsko-mazurskim

Gość sdfgsfs
a masz jakas umowe czy cos innego? watpie zeby sie Ciebie przestraszyla, musisz miec na nia jakis dowod ze tam przepracowalas i naleza Ci sie pieniadze.

Gość dedesd
Nie mam umowy :( Cały czas mnie zbywała jak pytałam o zarobki. Sama na siebie jestem zła, że dałam się w to wkręcić. Noc przepłakałam i miałam jeszcze żal do siebie, że chyba jestem jakaś dziwna. Człowiek się uczy na błędach, przynajmniej wpiszę sobie do cv nowe doświadczenie w pracy :(

Gość nie widze postow
czemu nie zglosisz starej kurvy do PIPU czy gdzies?

Gość pierwsza podstawowa
zasada, nie podejmuje sie pracy sie bez umowy!!!

Gość pierwsza podstawowa
naslij na nich kontrole i tyle co mozesz zrobic w akcie zemsty jesli czujesz taka potrzebe

Bo nie przyjmuje się pracy za darmo. Oni tak naprawdę nie mają wolnych stanowisk a szukają pracowników za free. Naślij kontrolę.