Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naleśnikowaa

czy jest tu ktos znajacy sie na samochodach?!

Polecane posty

Gość naleśnikowaa

potrzebuje porady!

Gość Lululusia
pytaj

Gość naleśnikowaa
pytam tutaj dlatego, ze jestem sama, tzn nie mam meża:) a chce kupic sobie pierwszy samochod:)) znalazlam kilka ale nie wiem co jest lepsze: diesel czy gaz???

Gość naleśnikowaa
glownie chodzi o to co bardziej sie oplaca?!

Gość czxcvzxczx
Jeśli jeździsz głównie po mieście i na krótkich odcinkach to lepiej benzyna + ew lpg :P

Gość naleśnikowaa
a co to jest to lpg??

Gość mnmmnm309
to tak jakbyś się pytała czy lepiej zabrać ze sobą bikini czy buty trekkingowe nie mówiąc gdzie jedziesz.... napisz, ile będziesz jeżdziła, czy miasto czy trasy, jakie odległości dziennie, do czego ma Ci auto służyć itp itp

Gość naleśnikowaa
no nie no, auto tylko do pracy i na zakupy, sporadycznie gdzies dalej

Gość mnmmnm309
czyli wszystko w mieście i krótkie odcinki? IMO benzyna bez gazu jak takie krótkie odcinki robisz to zanim ci się silnik nagrzeje i przełączy na gaz juz będziesz w połowie drogi. Ropniak na takie odcinki mija się z celem a przy zakupie zapłacisz za niego więcej więc słaba opcja, mała prosta benzyna. Nie napisałaś jaki masz fundusz na auto? 5? 10? 15? 20? tyś?

Gość mnmmnm309
kup jakaś małą benzynę. LPG na jakie małe przebiegi po mieście to słabe rozwiązanie bo zanim Ci się silnik nagrzeje żeby przełączyć to już będziesz w połowie drogi do celu.

Gość naleśnikowaa
odcinki krotkie i dlatego troche sie boje wlasnie tego gazu. maks moge wydac 15tys. chcialabym kupic samochod raz a dobrze, zeby mi posluzyl dlugo.

Gość mnmmnm309
ale tak serio...szukanie takich porad na kafe to nie jest dobra droga...podstawowa rzecz to znajdź kogoś kto jest ogarnięty w autach i Ci pomoże. Jak nie znasz się kompletnie na autach i nie wiesz co to LPG to nie bierz się za to bo Ci wcisną największy szrot jaki się da. Porównuj ceny, nie kupuj oczami tylko stanem auta, nie kupuj ceny tylko samochód i jego stan techniczny, nie szukaj okazji i olej najtańsze egzemplarze, unikaj ogłoszeń typu "KOZAK" "MEGA OKAZJA" itp itp, nikt nie sprzedaje auta w super stanie za grosze

Gość naleśnikowaa
no nie znam sie nic, tak szczerze mowiac:/ kurde, musze znalezc kogos kto ze mna pojedzie w razie co. a o tym seacie co myslicie? warto sie tym zainteresowac i pojechac to obejrzec?!

Gość naleśnikowaa
odcinki krotkie i dlatego troche sie boje wlasnie tego gazu. maks moge wydac 15tys. chcialabym kupic samochod raz a dobrze, zeby mi posluzyl dlugo.

Gość Upełłe
diesel ale starszego typu bez dpf i najlepiej dwumasy. gaz dobija strasznie silnik. tak ja wiem te tanie dziady zaraz powiedza ci ze to nieprawda, ale zaufaj tym co cos wiedza

Gość Upełłe
kochana tego seata to bardzo szerokim lukiem🖐️