Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość luluś_1987

zaparcie po odpieluchowaniu...pomocy!

Polecane posty

Gość luluś_1987

odstawilam tydzien temu mojego 2 latka od pieluch- wszystko zadzialalo jak nalezy, wola siku (na poczatku zdarzyly sie z 3 wpadki, ale teraz super), ale problem jest z kupa... kupa do nocnika nie laduje :/ zrobil w tym tygodniu 2 razy kupe, ale w majtki- naszczescie stala- widze, ze sie wstydzi robic kupe do nocnika ( mowie mu, ze nie patrze, wychodze z toalety, daje zabawki, zeby sie skupil ;). W konsekwencji od 2 dni dzisiaj jest 3 dzien maly nie zrobil kupy :/.. ktos tak mial?

Hej! To niestety często się zdarza, mój synek też bał się kupy i z 2-3 zrobił w majtki, bał się samego widoku kupy i zaczęłam sadzać go na sedes 9i to pomogło:-)

Gość mirinda7up
mój też się boi widoku kupy w nocniku, w pieluszce zupełnie mu nie przeszkadzała, ale mimo, że się boi robi jednak do tego nocnika, bo do majtek bardzo nie chce, chyba kupię nakładkę na wc i tam będzie robił

Gość luluś_1987
ja mam ta nakladke, ale on boi sie na nia siadac... boi sie wielkosci tej dziury w toalecie :D ale udalo mi sie go naklonic zeby sikal prosto do kibelka, stawiam go na takiej podstawce co kupilam w Ikei i robi prosto do muszli... a mam pytanie jeszcze o podcieranie- czy po siku podcieracie dzieci? wiadomo w domu, bo na spacerze to ciezko...

moj syn zostal odpieluchowany dopiero na 3 lata. Z siku poszlo w miare, ale kupa byla dla Niego nie do przejscia, Bal sie, wstydzil sie.W efekcie nie robil jej, wstrzymywal po 4, 5 dni i robil tylko w nocu, jak już spał. Nie walczylismy z tym , bo widac było ze dziecko to stresuje. Pozniej doczytalam sie, ze wiele dzieci w dziwny sposób boi się robić kupę... u nas przeszlo samo, jakis miesiac powtarzalismy , ze nie ma sie czego bac, ze musi tylko sprobowac, ze tak robia duzi chlopcy jak jego ulubiony kolega itd. Pewnego dnia, usiadl na ubikacji, zrobil...urzadzilismy z tego powodu mala , domowa impreze, chwalac strasznie, wmawiajac jaki to wyczyn doroslego clopca itd ;) Od tamtej pory jest wszytsko ok

mój syn jak robi siku, to sam sobie urywa papier i wyciera siuraka. Wie, ze ma zamknąc klape , spuscic wode i umyc rece. Jak robi kupe, to wola mnie zebym mu pomogla

Gość violka fasolka)(
Ja mialam ten problem z córka,siku bylo ok ale kupy to nie robila i po 12 dni!!!! bylam u lekarza i mi powiedziala ze dzieci niektore maja takie psychiczne blokady. Nie pomagalo nic do czasu az mala dostała biegunki,siadala na nocnik i robila bo wiedziala ze jak nie usiadzie to i tak poleci i od tamtej pory jak ręką odjął,sama siadaa i robila codziennie czy co drugi dzien jak tam jej sie chcialo.