Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsfjslflsjfjlslfjls

Kilka pytań odnośnie zajęcia egzekucyjnego na koncie bankowym

Polecane posty

Gość fsfjslflsjfjlslfjls

Zna się ktoś na tym i może mi odpowiedzieć?

Gość fsfjslflsjfjlslfjls
Albo może napiszę więcej. Na koncie mojego chłopaka jest saldo -3tys zł. Jest to normalne konto dla młodych w pko. Nie wiem za co było to odciągnięte, bo sama nie chce go pytać zanim nie powie mi sam. Odciągnęli mu to wczoraj, zobaczyłam to przed przypadek, bo chciałam iść na zakupy i chciałam sprawdzić ile ma na koncie, bo miałam ze sobą tylko jego karte. Teraz pojawia się moje pytanie, czy od tej kwoty 3 tys bank odlicza jeszcze jakieś dodatkowe odsetki? Jak to się spłaca, na raty i ile ma się czasu aby to spłacić? Mój chłopak ma najniższą krajową i nie mam pojęcia jak on to spłaci. Dlatego chce wiedzieć jak dokładnie to wygląda

Gość aprila01
Od salda debetowego zawsze naliczane są odsetki - nie jest to darmowa pożyczka. W sytuacji, gdy zadłużenie nie zostało spłacone w odpowiednim terminie, bank może wymówić umowę i zacząć naliczać odsetki karne - zgodnie z umową. Jeśli klient nadal nie wywiązuje się ze swoich zobowiązań finansowych, to sprawa trafia do windykacji - czasem proponowany jest program naprawczy, bardziej korzystne rozłożenie rat, ale nigdy bank nie zrezygnuje z należnych pieniędzy. W ostateczności możliwe jest też sprzedanie zadłużenia do firmy windykacyjnej, która specjalizuje się w odzyskiwaniu przeterminowanego zadłużenia. Informacja o nie spłacanym terminowo zadłużeniu, trafia do Biura Informacji Kredytowej, dlatego w żadnym innym banku nie można już liczyć na kredyt, debet, czy kartę kredytową. Lepiej się sprężyc i spłacić całe zadłużenie!!!