Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Raeven

On wyjeżdża sam bo nie mam pieniędzy

Polecane posty

Gość Raeven

Jestem z facetem od kilku lat, od ponad dwóch mieszkamy razem. W chwili obecnej mamy dużą dysproporcję zarobków, bo rozkręcam firmę (on ma w niej 50% udziałów)i kasa z niej będzie dopiero za kilka miesięcy. Na dodatek czeka nas przeprowadzka do większego mieszkania, bo tego niestety wymaga prowadzenie firmy (nie jakieś widzimisię) i wzrost opłat z tego tytułu o jakieś 50%. I wtedy po opłaceniu wszystkiego zostanie mi jakieś 700zł na miesiąc.... A jemu coś ok. 6500 hahahaha. Co sądzicie o stwierdzeniu: "Jedziemy na koncert (daaleko i na kilka dni, koszt dość spory)? "Sorry, nie stać mnie w chwili obecnej" "Aha, no to sam sobie pojadę" - po czym zabiera się do sprawdzania hoteli itp. ??? Powinnam spieprzać gdzie pieprz rośnie?

Gość gigi gigi
tak, powinnaś spieprzać! i po co ta firma z nim??? z wrednym kutasem nie zakłada się firmy!

Gość twoja firma
i dajesz mu 50% udzialow:D? Sorry.,ale jestes idiotka.

Gość gfjhnhbfgfc
A on nie płaci za mieszkanie?

Gość gigi gigi
na ogólnej autorka pisze, ze wszystkie wydatki dzielą na pół - jak współlokatorzy

Gość muszesiewspinac
skoro on nie jest twoim mezem, a dodatkowo zarabia 6500, to po co dajesz mu jeszcze 50% udzialow we wlasnej firmie? v prowokacja 😴

Gość no bo pewnie
zainwestowali oboje po równą kwotę pieniędzy w tą firmę, stąd jego 50% udziały. Choć to nie sprawiedliwe, bo kasa po równo + Twoja praca więc Twoja część powinna być większa niż 50%, ale to już Wasze ustalenia.

Gość Raeven
Dokładnie, zainwestowaliśmy w nią po pół dlatego mamy po 50%. Za swoją pracę docelowo mam pobierać pensję, ale przez najbliżych kilka miesięcy jest to niemożliwe, ponieważ firma wymaga doinwestowania i absolutnie nie można z niej nic wyciągać bo może się to skończyć jedną wielką klapą.

Gość gigi gigi
to i tak już jest jedna wielka klapa - czemu tego nie widzisz?

Gość no bo pewnie
no to trochę się załatwiłaś.

Gość gigi gigi
zabierze ci firmę, a ty zostaniesz bez pracy i na lodzie

Gość gigi gigi
Za swoją pracę docelowo mam pobierać pensję, ale przez najbliżych kilka miesięcy jest to niemożliwe, ponieważ firma wymaga doinwestowania i absolutnie nie można z niej nic wyciągać bo może się to skończyć jedną wielką klapą. xxxxxxxxxxxxxxx a z czego zmierzasz dokładać sie do rachunków? zaraz cię wywali z mieszkania, bo ci powie, że nie płacisz

Gość gigi gigi
tym doinwestowaniem firmy ma być twoja pensja? a on nie będzie doinwestowywał w takiej samej wysokości? to jakie to pół na pół?

Gość gigi gigi
za mieszkanie płacicie po połowie, ale ty dokładasz prace domowe za free firmę macie po połowie, ale ty w niej pracujesz za darmo a twoja pensja idzie na doinwestowanie - lubisz być wykorzystywana? masz mózg?

Gość Raeven
Ha, no właśnie wczoraj zobaczyłam :/ Do tej pory nie mieliśmy żadnych problemów, ani większych kłótni - pewnie dlatego że do tej pory zarabialiśmy podobnie. W innych sferach życia, poza finansową, też zawsze wszystko było ok. Problem pojawił się dopiero w ostatnich miesiącach, kiedy moje zarobki zmniejszyły się o ponad 50% a on dostał podwyżkę. W sumie, ciężko było przewidzieć taki obrót sytuacji - zwłaszcza że kiedy podejmowaliśmy decyzję o założeniu firmy braliśmy pod uwagę to że on pracuje, ja mam drobne zlecenia więc ogólnie powinno być ok. Jak widać źle zrozumiałam - "powinno być ok" ale chyba tylko dla niego.

Gość Raeven
On doinwestowuje firmę co miesiąc wysokością mojej pensji, więc tu jest ok. Ale dalej zostaje mu po odliczeniu tego i wszystkich absolutnie opłat ok 5000 zł, a mi 700zł.

Gość gigi gigi
i tak całe życie będziecie się co do grosza wyliczać? a jak będzie dziecko to on będzie z nim na wakacje jeździć (ty oczywiście będziesz musiała pokryć 50% kosztów wyjazdu dziecka) a sama będziesz siedzieć w domu, bo cię nie stać?

Gość gigi gigi
a jak z jedzeniem? też na pół? a chemia i papier toaletowy?

Gość migotkaklotka 999
Reaven jesteś tam jeszcze ? Ja też mam podobnego faceta- materialiste, który na siebie nie oszczedza, koszulki po 200zł, czyszczenie auta 800zł. Ale o nigdy nie ma pieniędzyyyyyyyy ,chba specjalnie tak gada żebym niczego od niego nie chciala

Gość Raeven
Wszystko jest zawsze 50/50. Cóż, mam go serdecznie dosyć, wczorajsza sytuacja dała mi do myślenia. Nic z tego nie będzie.

trzymaj się chłopa. drugiego tak dobrze ustawionego nie będzie łatwo znaleźć.

Gość gigi gigi
co z tego, że ustawiony - ona od niego nie dostanie ani grosza!

Gość gigi gigi
co z tego, że ustawiony - ona od niego nie dostanie ani grosza!