Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bytulooo

6 miesieczne dziecko stoi ???

Polecane posty

Gość bytulooo

moja corka jak zlapie mnie za palce to siada cwicze z nia tak pare razy dziennie... a dzis rano zlapala mnie za palce i.... estala i stala na prostych nozkach wystraszylam sie i ja polozylam.... mam jej na to pozawalac ???

Gość ona3333
mojej koleżanki córka jak miała 5,5 miesiąca to sama wstała w łóżeczku-ona na to nie pozwalała ale co nie przywiąże jej do podłogi, a w 9 miesięcy już sama chodziła. W sumie to jest za wcześnie na wstawanie dla 6 miesięcznego dziecka i na to nie pozwalaj,jest szkodliwe na nóżki i kręgosłup,ale jak sama będzie wstawała np w łóżeczku to nic na to nie poradzisz- widocznie jest na to gotowa

Gość ro z są d ek
Obserwuj ją, ale nie pomagaj w tym, czyli jak trzyma cię za palce, nie pozwalaj jej wstawać. Lepiej niech sama kombinuje, będąc w łóżeczku. To nieco wcześnie, ale są dzieci, które tak szybko się rozwijają i nic na to nie poradzisz. Grunt, nie przyspieszać nic na siłę, dać jej czas. Raczej hamowałabym to jej zapędy, bo jednak i bioderka i stawy w nóżkach muszą dojrzeć do tej pozycji (pion), zachęcaj ją do raczkowania. Pamiętaj, by nie pomagać jej w tym, nawet jak widzisz, że łapie place i będzie chciała wstawać, to przytrzymaj ją pod paszkami. Sama jak chce i da radę, to niech kombinuje w łóżeczku. Myślę, że bez palców potrwa to jeszcze kilka tygodni.

Gość podpisuję się...
obiema "ręcami" :) pod wpisem rozsądek