Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rennia122334

co jeśli nie stać na wesele ?

Polecane posty

Gość rennia122334

nie zastanawiałam się nad tym wcześniej, ale mój mężczyzna jest z bardzo bogatej rodziny, ja sama nie narzekam, moim rodzicom się bardzo dobrze wiodło,ale się rozwiedli , tata nie chce z nami utrzymywać kontaktów.. mama sama spłaca kredyt za wielki dom, kupiła mi mieszkanie, utrzymuje mnie na studiach i ma jeszcze pod opieką mojego brata.. nie wiem ile kosztuje wesele ale podejrzewam że z kilkadziesiąt tysięcy, tym bardziej że w jego rodzinie to by nie było byle jakie wesele... jak to z reguły jest z kosztami ? rodziny dzielą sie na pół ? chyba będę musiała z nim porozmawiać o tej sytuacji, bo zbliżają się zaręczyny ;(

Gość terefere--
wez kredyt tak jak 3/4 ludzi ktorzy biora slub i urzadzaja wesele .... takie to typowe i polskie zastaw sie ale postaw sie ... zalosne

Gość faaajnie90909
no pewnie wstyd ci przed tymi jego rodzicami ,ale jeśli on cię kocha to może zrezygnuje z wystawnego wesela no albo jego rodzice pokryją koszta tylko wtedy będziesz się głupio czuć no i twoja mama

Gość xyz?
Ja uznałam, że dorośli ludzie sami płacą za swoje zachcianki i zapłaciłam za swoje wesele sama z mężem. Oczywiście rodzice chcieli się dołożyć, ale nie zgodziliśmy się. Dali nam sporo w kopertach, to trzeba przyznać, ale w życiu nie wymagałabym od nich, żeby mi, dorosłemu człowiekowi, finansowali wesele. Skoro ja chciałam wesela, to ja płaciłam - proste.

Gość Jakie to dziwne
Nie rozumiem mentalności ludzi? Skoro Cię nie stać na wesele, to nie rób.Jasne- zastaw się i postaw się a potem zęby w ściane,albo komornik na grzbiecie😠 Teraz duże wesela wychodzą z mody, jedynie na wsi zapraszają sołtysa, wójta i całą wieś.Jeśli tego nie ma młodych obrabiają na wsi, nawet ksiądz wygłosi młodych na ambonie.W mieście młodzi zamiast wesela wyjeżdżają w podróż poślubną o ile ich stać na to? To jest właściwy sposób dla PARY MŁODEJ! Goście nazrą sią nachlają i jeszcze obrobia dupę.Czy tego właśnie chcesz?:D Przemysl to, mam nadzieje że rozsądek wezmie górę?

Gość do xyz?
a skąd miałaś tyle pieniędzy?

Po pierwsze to nie rozumiem po co urządzać wielkie wesele. take marzenia miałam w gimnazjum, a teraz inaczej myślę no ale każdy ma inne zdanie. A po drugie porozmawiajmy o tym z facetem.

Gość Nie urządza się
teraz takich dużych wesel! Szkoda kasy.W to miejsce wolę kupić sobie meble i wyjechać na wczasy z obecnym mężem.Słusznie ktoś tutaj napisał,ze duze wesele wyszly z mody.Ludzie zaczynaja myslec rozsadnie:D

Gość dzollanan z podlasie33
zawsze rodzicw robia jak juz, a jak nie stac to nie i tyle debilizm jestw nowe zycie wchodzic z kredytem a czsem mieszkac niema gdzieale wesele i slubek jest, heheh