Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spadek rodzinny...

Mam życiowy dylemat!! ZMIANA NAZWISKA!!!

Polecane posty

Gość spadek rodzinny...

Otóż wychowali mnie rodzice w skromnych warunkach. Miałem co jeść, miałem swój pokój, miałem jakieś tam mebelki, BA! komputer i nawet telwizor miałem. Ojciec jest mechanikiem samochodowym, matka jest z zawodu fryzjerką. Rodzice mojego taty to ludzie niezamożni, żyją z renty i emertury. Nie mają praktycznie środków materialnych zbyt wiele. Rodzice mamy, babcia ma swoje mieszkanie, emerytury i alimenty od dziadka. Dziadek jest dość bogaty, ma własną firme, dom i dwa mieszkania. Dzisiaj złożył mi taką propozycję że powinienem zmienić nazwisko. To nazwisko które mam po ojcu, powinienem zmienić na panieńskie nazwisko jego matki albo przynajmniej dołączyć swoje nazwisko jako drugi człon do tego nazwiska które teraz mam. Obiecał że da mi pieniądze i coś zostawi w spadku... moje mama po wyjściu za mąż zmieniła nazwisko i nic nie dostała od swojego ojca.

Gość stary dziad podły
po co ci jego nazwisko?

Gość fsdfsfsdf
powiedz ze jak chce ci cos dac to niech da bez szantażu. To ci dziadek. dlaczego tak chce zmiany nazwiska podał powód??

Gość $ Terenia $
No to zmień, co za problem, ja bym się nie zastanawiała, zwłaszcza, że żyjesz w Polsce i nic ci z nieba nie spadnie 🖐️

Gość $ Terenia $
fsdfsfsdf - Może dziadek miał same córy i żadna nie przekaże dalej swojego nazwiska? 😴 A tu znalazł się wnuk, który jak zapyli to jego dzieciak będzie nosił dalej jego nazwisko i takim oto sposobem dziadkowe nazwisko nie wyginie 😴

Gość spadek rodzinny...
Bo jestem synem jego córki. Ponieważ nie ma innych wnuków (którzy noszą jego nazwisko a ja mam nazwisko po tacie). On i mój ojciec nie lubią się, a ja też ojcu nie chce robić zbytnio przykrości.

Gość fsdfsfsdf
terenia toz ja sie takiego powodu domyslam, ale dziadek chyba troche przegina?

Gość fsdfsfsdf
czyli on chce tylko zrobic na złość twojemu ojcu - porazka... albo dziadek daje ci ten spadek bo cie kocha (przeciez do grobu go nie wezmie) albo niech wy...la. Tyle ode mnie.

Gość spadek rodzinny...
Dziadek jedyną córke i jedyne dziecko jakie miał to moja mama. Była jedynaczką, ja też jestem jedynakiem.

Gość lllllllllllllllillllllllllllll
up

Gość $ Terenia $
spadek rodzinny... - Jak twój ojciec ma braci czy kogoś w rodzinie kto nosi i przekaże dalej jego nazwisko, to masz już gotowe alibi, powiesz, że robisz to dla mamusi i dziadziusia i voila, masz spadek, nowe nazwisko i lepsze życie 🖐️

Gość z punktu widzenie mojego
jako ojciec: byłoby mi żal że dziecko wyrzeka się mojego nazwiska jako dziadek ze strony matki: nawet podobałby mi się ten pomysł

Gość dla pieniedzy
warto je zmienić;

Gość dzieci chcialas napisac
zrob dwuczlonowo i problem z glowy :D

Gość pieniądze to nie wszystko
pamiętaj

Gość Nestlepurelife
Zmien nazwisko , co ci szkodzi. Ja zmienilem nazwisko z polskiego na takie ktore lepiej brzmi na swiecie i moi rodzice nie maja mi za zle.

Gość ja pierdolęęęęę
co to kurwa znowu za patologiens?