Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta kar mar

PRZESUNIECIE TERMINU MIESIACZKI TABLETKAMI-PILNE PROSBA

Polecane posty

Gość marta kar mar

Dziewczyny mam pytanie biore drugie opakowanie Yasmin - dzis ostatnia 21 tabletke. Okres ma wypasc za 4 dni na dkugi weekend. Chcialabym przesunac miesiaczke o 3 dni. Czy moge zrobic tak ze wezme 3 tabletki dodatkowo 21+3 i zrobie 7 dniowa przerwe i potem znowu 21 ? Czy to jest bezpieczne i czy miesiaczka w najbliszej 7 dniowej przerwie wystapi normalnie?

Gość marta kar mar
i jak z zabezpieczniem? Czy dodatkowo musze stosowac prezerwatywe?

Gość gość
tak nie wolno robić! musisz po prostu nie robić przerwy i wziąć całe następne opakowanie

tak jak powyżej. Robiąc twoją metodą stracisz zabezpieczenie na dłuższy czas i będziesz musiała się dodatkowo zabezpieczać. Weź 2 opakowanie nie robiąc przerwy żadnej. Ale po nim zrób już koniecznie.

Gość marta kar mar
Byłam dziś u ginekologa i powiedział ze bez problemu mogę tak zrobić i ze antykoncepcja będzie zachowana. zapytał tylko czy nie szkoda mi opakowania tabletek z którego wezmę tylko 3 szt. A Wy piszecie cos innego...nie wiem teraz co myśleć.

Gość gość
Jak chcesz tak ryzykowac to ryzykuj,tylko ciaza murowna

Gość marta kar mar
to co ginekolog się myli?

Gość pani_fiołek
oczywiście, że możesz tak zrobić... ja robiłam już tak dwukrotnie :) także się nie denerwuj i rób tak jak napisałaś. Zabezpieczenie będzie także możesz korzystać z życia. Lekarz ma 100% racji :)

Gość gość
Mozna skracac czas "przerwy" z 7 dni np na 3. wez cale nastepne opakowanie i bedzie dobrze

Gość marta kar mar
Pani Fiołek - i dostałaś normalnie miesiączek w 7 dniowej przerwie? Ja chce wziąć 2,3 tabletki żeby na stale przesunąć termin miesiączki o 2 dni. Lekarz mnie zapewniał ze dla zdrowia i zabezpieczenia nie ma to zadnego wpływa. ale tutaj dziewczyny pisza cos innego. To moje drugie opakowanie tabletek wcześniej nie stosowałam horomonów i nie mam doświadczenia w przesowaniu miesiączki.

Gość marta kar mar
do gość - ale to mi nic nie da bo nie przesunę pierwszego dnia miesiączki który występuje w srodze a ja chce żeby była na weekend.

Gość pani_fiołek
tak, dostaniesz normalnie miesiączkę w tej 7-dniowej przerwie, wg mnie to lepsze rozwiązanie niż faszerować się drugim opakowaniem bez przerwy, a to że będziesz miała napoczęte opakowanie to nie szkodzi będziesz mogła je wykorzystać jak znów będziesz chciała przesunąć miesiączkę :)

Gość marta kar mar
Pani Fiołek - super właśnie o to mi chodzi, nie chce się pozbyć miesiączki tylko ja przesunąć. Potrzebowałam rady osoby która tak robiła. Dziekuje :)

Gość pani_fiołek
:) robiłam tak 2 razy i zrobię kolejny raz jak będę potrzebować :) także nie stresuj się.... :)

Gość gość
czy ktos jeszcze sie wypowie - temat interesujacy