Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majapszczolka

pierwsze ruchy dziecka w brzuszku..

Polecane posty

Gość majapszczolka

Witam mam pytanie czy pierwsze ruchy dzidzi wyczuje sie latwiej np.lezac na plecach,na boku? Jak to bylo u Was?Dziekuje za odpowiedzi. Jestem teraz w 18tc

Gość xxxxx:)
Witam, Ja pierwsze ruchy czułam w 18 tygodniu. Były takie spokojnie "burczenie , łaskotanie " teraz jestem w 22 tygodniu i ruszy czuję mocniejsze takie kopniaczki coś wspaniałego. Często czuję jak się położę na lewym boku. Są takie wieczory , że czuję ruchy cały czas i nie mogę zasnąć .... przeczytałam , że wtedy dziecko może mieć czkawkę gdzie ćwiczy mięsnie.

Gość xxxxx:)
Ale pamiętaj , że to jest indywidulana sprawa .... moja koleżanka pierwsze ruchy czuła w 21 tygodniu i były takie jak ja miałam w 18 tygodniu .. więc nic się nie martw.

Gość gość
Dokladnie to indywidualna sprawa. Ja pierwsze ruchy poczulam w 19 tyg. Akurat wtedy siedzialam :) Potem to juz roznie. Na prawym boku do tej pory moja cora jest najaktywniejsza w brzuchu, no i na plasko. Sama musisz "wyczuc" jak najlepiej lezec/siedziec by czuc ruchy :) Zreszta z kazdym tyg bedziesz coraz mocniej je czuła :)

Gość gość
ja pierwsze ruchy czułam w 21 t.c. było to takie lekkie łaskotanie od środka jakby ktos palcem od środka jeżdził po brzuchu. Po 2-3 dniach ruchy były już inne, bardziej wyczuwalne, ale nie cuzłam ich bardziej siedząc czy leżąć. Teraz - 28t.c. - od ok 3 tyg bardziej je czuję leząc obojętnie czy to na plecach czy na boku. ale dziekco ma swoje ulubione godziny. Moja córcia najmocniej się rusza między 6-8:00 rano i 22-24:00 Smiesznie to wygląda jak brzuch sie rusza :)