Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pizzerinkaa

ODCHUDZANIE Z DUKANEM po raz kolejny. Tym razem do końca! min 6 kg mniej

Polecane posty

Gość pizzerinkaa

Dziewczyny dzisiaj zaczynam dukana kolejny raz. Muszę schudnąć szybko przynajmniej 6 kg. Bez żadnych oszustw, złych dni itd Będę się starać pisać tak często jak tylko się da. Mi to pomaga. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto zechce ze mną się szybko odchudzić. Służę fajnymi przepisami :)

wzrost 164. Waga dzisiaj rano równe 62,0 kg Zjadłam przed chwilą śniadanko. Jajecznicę na kabanosach drobiowych i kawka. Zrobiłąm sobie jeszcze bułeczkę z mikrofali, ale ku mojemu zdziwieniu jajecznica wystarczyła. Bułeczkę zjem za godzinkę lub jak troszkę zgłodnieje

Hej ;) Chętnie się dołącze... miałam już jedno podejście do Dukana-ale po ok.1,5 tyg przerwałam... Moja waga 56,6 Cel-50 kg Wzrost 165

Cześć Canabista. Tio też nie jest moje pierwsze podejście do dukana. Ale tym razem muszę, bo jestem zła na siebie, że jestem taka słaba. Był już czas, że ważyłąm 57 kg, ale słabości wygrały. Ty masz ładną wagę, ale trzeba tyle ważyć żeby się dobrze czuć w swoim ciele. Zaczynasz od dzisiaj?

po tej jajecznicy dalej mnie trzyma. Nie jestem jeszcze głodna :) Ale mam ochotę na kawkę. Muszę sobie przypomnieć o wodzie, bo pamiętam, że ona naprawdę działałą cuda :)

do tej pory nie zjadłam nic poza poranną jajecznicą, więc bułeczka jeszcze pozostała. Postanowiłam więc zrobić z niej obiad. Mianowicie :) : przekroję bułeczkę na 3 kromeczki, posmaruje je delikatnie musztardą. Zrobię to po to, żeby przykleić do kromeczek pozostałą zawartość, a będą to jajka sadzone z polędwiczką z kurczaka i na to odrobinę sera żółtego piórko (do 3% tłuszczu). Jak ser zacznie się rozpuszczać to wtedy przełożę jajka na chlebek. Myśle, że będzie pyszne :) Jak macie jakieś fajne przepisy to piszcie. Jeżeli dieta będzie smaczna to będzie zdecydowanie łatwiej się rozprawić z niechcianymi kilogramami

pizzerinkaa Ja zacznę od jutra na 100% bo zgrzeszyłam dzisiaj już ;) Waga nie jest zła ale najlepiej czułam się ważąc 50-52 kg. Ćwiczę fitness 3x w tyg ale dodam w 2 dni jakiś ćwiczeń w domku i waga ruszy szybciej ;) Przepisów niestety nie znam-ale dużo ciekawych jest w necie ;)

Gość amj
dziewczyny, jestem zdeterminowana i na maksa zmotywowana, żeby schudnąć. Próbowałam już kiedyś dukana, nie był to dukan prawdziwy. tylko tzw zmodyfikowany tzn białko, nabiał+ warzywa i owoce (bez węgli tłuszczy i cukru);ale efekty były marne...Spróbuje z Wami, co mi szkodzi, może akurat... przepisów znam sporo, moge się podzielić.

Gość gość
Wszyscy straszaze po dukanie nerki siadaja sama nie wiem

Gość gość

Gość gość

Dieta Dukana oczywiście, że nie jest dla każdego i można o tym przeczytać w jego książkach, że aby uniknąć powikłań, należy pić minimum 1,5 l płynów dziennie, oczywiście najlepiej jest podwoić to, wówczas lepiej oczyścimy organizm, zgubimy szybciej kilogramy i bedziemy dzięki temu lepiej się czuć. Niektórzy twierdzą, że na krótką metę dieta Dukana nie zaszkodzi. Ale każdy organizm jest inny

ciesze się, że jest nas już więcej. Canabista to zaczynaj od jutra. Ja dzisiaj zjadłam trochę sałaty, ale myślę że tragedii przez to nie będzie. amj sporóbuj z nami. Jak będziesz przestrzegać zasad to na pewno schudniesz. Ja jak byłam 2 lata temu na dukanie to schudłam 20 kg - wtedy ważyłąm 57 kg. (wróciło 5 ale to nie przez to, że nie byłam na dukanie, czy jakiś efekt jojo, tylko zwyczajnie obżerałam się). Napisz co robisz do jedzenia. Bo ja lubię dobrze i smacznie zjeść więc każdy przepis się przyda. Jak będę miałą coś ciekawego to też będę pisać. .Jak będziecie się ważyć? codziennie czy np raz w tygodniu? Ja na początku mam zamiar robić to codziennie. Wtedy będę widzieć czy robić dobrze, czy coś zmodyfiować (chodzi o ilość dni p i pw)

Hejka :) Ja na początku też codziennie a później się zobaczy... Zamierzam także kontrolować wymiary ile cm mi pospadało ... Ja zaczęłam od herbatki,później wątróbka i pierś z kurczaka

ja dopiero wstałam, więc jeszcze nie zdążyłam nic zjeść. Ale chyba będzie to jajecznica bo nie mam pomysłu nic wymyślać. Zresztą jajecznica jest mocno śnaidaniowa :) Póżniej zjem może bułeczkę z "nutellą" (muszę tylko sprawdzić czy kakao można w 1 fazie)

zrobiłam też pomiary. Biodra - 98 cm, Uda- 57 cm (w najgrubszym miejscu), Pas - 69 cm (w najchudszym miejscu). Najważniejsze są biodra i uda. Chciałabym żeby z tych miejsc zeszło jak najwięcej. Każdy cm mnie ucieszy

na obiad zrobiłam sobie omleta (maleśnika) z 2 jajek. Do tego usmażyłam na teflonie pierś z mkurczaka (cieniutkie paseczki). Do tego zrobiłam sos z jog nat (1,5% tł), łyżeczki chrzanu, czosnku granulowanego i oregano. Mięsko przełożyłam na naleśnika, polałam sosem i odrobiną keczupu) pyszne. Teraz robię sałatkę. Jajka już ugotowałam. Do tego wędlina z piersi kurczaka, szczypiorek i ser żółty piórko. Zamiast majonezu będzie jogurt wymieszany z solą, pieprzem i odrobiną musztardy. Wymyśliłam też na wieczór deserek pannakota. Ugotowałm mleko (0,5%), do tego słodzik i aromat waniliowy + aromat advokat + żelatyna. Sos: słodzik, aromat malinowy, odrobina czerwonego barwnika, słodzik. Wszystko wymieszane i mamy sos malinowy :) mleko przeleje do salaterek, do lodówki i na wieczór deserek bedzie jak znalazł :)

Gość amj
pizzerinkaa, aż mi ślinka pociekła! menu jak w najlepszej knajpie. ja dziś na razie dwa jaja na twardo, pierś z kuraka w sosie musztardowym, a na kolacje nie wiem. na razie mam full.Ważę sie co dwa dni, żeby sie nie stresować

Gość amj
A, na deser upiekłam sobie pierniczek.Podam wam przepis: PIERNIK 6/8 porcji : Przygotowanie : 10 minut - Pieczenie : 45 minut 8 lyzek otrab owsianych 8 lyzek otrab pszennych 2 lyzki odtluszczonego mleka w proszku 1 opakowanie proszku do pieczenia (okolo 2 lyzeczek) 6 lyzek serka homogenizowanego 3 cale jajka + 3 bialka 2 lyzki slodzika w plynie 2 lyzki przyprawy do piernika bedę miala na kilka dni do kawki. Taki pierniczek chyba mozna, co?

amj super przepis. Pewnie, że można. Może jutro upiekę taki piernik. Brzmi smakowicie :) Tak się opchałąm tą sałatką, że ledwie siedzę :) ta dieta jest cudna :)

pizzerinkaa ale mi narobiłaś ochoty na tego omleta :D mniam :) Moje wymiary: Udo: 50cm Talia:68.5 cm brzuch:75cm A z rana jutro ważenie

Canabista taki wymiar uda to moje marzenie. Najmniej ile miałam to 55,5cm ale ja mam taką brzydką budowę. Jestem gruszka.Wielka pupa, biodra i uda a stosunkowo dużo mneij w pasie. Ile masz w biodrach?

dzisiaj wagowo nie mam sie czym chwalic mimo, ze wczoraj nic nie grzeszyłam. No nic, nie załamuje mnie to i robie dalej swoje.

W biodrach mam 88 cm... Nie poddawaj się ! ja dzisiaj drugi dzień waga:56,4...:) Dzisiaj robię dukanowe zakupki bo w lodówce zaczyna brakować proteinek ;)

Canabista to Ty laska jesteś. Z czego Ty się chcesz odchudzać. Jeju jak ja bym chciała mieć 90 cm. Zeby chociaż 95 było. Mi z bioder schodzi najwolniej