Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powrot do polski-jak jest z praca

Polecane posty

Gość gość

Na emigracji zyje mi sie dobrze , mam bardzo dobra prace, mieszkanie samochod , nie brakuje mi pieniedzy na normalne zycie.Chce wrocic do polski , jednak rodzice mi powiedzieli, ze zrobie najwiekszy blad mojego zycia.Co wy myslicie. Dodam , ze jestem z nie bogatej rodziny w pl i nie mam zadnych znajomosci , bo cala moja paczka sie rozjechala po swiecie.

Gość gość
już wiele osób powróciło i szybciej uciekali niż przyjechali.

Gość gość
Ja jestem cudzoziemcem,wyszlam za maz za polaka,mieszkam obecnie w polsce,ale planuje pod koniec lata wyjechac. Ja bym na twoim miejscu nie wracala,pracy tu niema.Mieszkanie 1.500 i zarobki 1.500 o lepsza prace ciezko..i jak tu zyc?... Posluchaj w Polsce czlowikowi zyc bardzo bardzo ciezko..wszystko drogie,naprzyklad za koszule dla syna 3 latka,place 40zł,buty okolo 100zł, jedzenie tez jest drogie, a rodzinne heheeh niedostaje !bo nienalezy sie mi Ostatnio szukalam prace dla meza(musi zmienieca z zawodu jest logostykiem)i wyplata to nazwac nie mozna ,jaka oferuja firmy.za taka pensje to nawet szkoda rano wstawac....

Gość holydolygoly
Mama ma racje,nie wracaj do Kraju,tak jak ktoś napisał 1500zl mieszkanie albo więcej wyplata 1500zl i weź tu zyj...oboje z mezem ciężko zapierdzielamy żeby się utrzymać,po całym tygodniu pracy na nic człowiek sil nie ma.Nie wracaj!Przyjezdzaj w odwiedziny jeśli tęsknisz za ojczyzna, ale nie wracaj.

Gość Ania J
Ja równiez stoje pod tym samym dylematem .Corka za rok w czerwcu powinna zaczac w pl zerowke dlatego chcemy wracac juz na dobre .Bardzo sie boje , bo mam 28lat , nie jestem po studiach i boje sie o prace...tu w anglii jednak mam prace , mieszkanie co prawda wynajete ,ale jestesmy w stanie z mezem je utrzymac.Mam jeszcze rok , ale chyba zaryzykuje , a maz zostanie tu jeszcze z rok, bo ma bardzo dobrze platna prace i na razie przy niej zostanie poki sie nie urzadzimy w pl