Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to rozegrać

Jak powiedzieć rodzicom o wyjeździe?

Polecane posty

Gość jak to rozegrać

Zamierzam wyjechać za granicę z moim narzeczonym. Jednak moja rodzina jest dość toksyczna, rodzice ciągle chcą kierować moim życiem. Nie wiem jak im powiedzieć o tym, że wyjeżdżam na rok (po roku już nie będę u nich mieszkać). Według nich powinnam iść teraz na studia, ale ja chcę poznać język i zacząć studiować dopiero za rok. Zapewne rozmowa potoczy się tak, że oni nie wyrażają zgodny i koniec dyskusji. Jestem już dorosła i pojadę bez względu na ich zdanie, ale nie chcę wywoływać wielkiej kłótni i nienawiści. Jak spokojnie to przekazać? Dodam, że z moją matką nie rozmawiam wcale, a ojciec jest bardzo wybuchowym człowiekiem. Na zaczepki i głupie teksty nie odpowiadam, proszę o poradę, jak wy byście chcieli żeby taka rozmowa była przeprowadzona? Wrzucam na wychowywanie dzieci, żeby zapytać o opinię rodziców :)

Gość justyś870418
Jeżeli masz dokładny plan ułożony co i jak to poprostu im powiedz bez owijana. Ale niech widza że przemyślałaś to i wiesz co chcesz robić. A nie że a pojade, potem może....albo nie wróce.....albo coś tam. Musisz konkretnie przedstawić plan działania;) Jeżeli masz pewność co do chłopaka i pracy tam to działaj przecież Ci nikt nie zabroni. Jak sobie pościelesz tak wyśpisz;) A jeżeli chodzi o rodziców to skoro tay toksyczni to pewnie kutnia tak czy siak nie unikniona;)