Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego polacy nie potrafią od wieków rządzić własnym krajem?

Polecane posty

Gość gość

Dziwi mnie to. Wszystkie inne europejskie narody poczynając od germanów a kończąc na skandynawach radzą sobie swietnie, dbając o obywateli, czyniąc sobie z tego nie tyle żródło dorabiania się, ale punkt honoru i prestiż. W polsce do polityki idą największe szumowiny, ludzie bezczelni i ignoranci, sami spójrzcie na sejm: żadnych uznanych autorytetow, tylko ludzie przypadkowi, którzy do niczego w życiu nie doszli. To przerażające. Dochodzę do wniosku, że w czasie zaborów był największy porządek, np. w Galicji. Gdy tylko polacy odzyskiwali niepdległość, zaraz walczyli między sobą, przed wojna walka między partiami była jeszcze większa niż dzis. Dmowski z Piłsudskim siedząc na jednym korytarzu w gmachu rządowym w Tokio, nie zamienili ze sobą ani słowa, pełni obaj nienawiści do siebie. A przecież przyjechali w tej samej sprawie. Dochodzę do wniosku, że polacy to durnie. Czy bedzie komuna, czy kapitalizm (choc to bardziej feudalizm jest w polsce) zawsze będzie zle. Miedz pis a po nie ma wielkiej róznicy. Nie ma też alternatywy, nie ma na kogo głosować, bo wszyscy już byli i zapisali się fatalnie! Niepodległość polsce nie służy.

Gość gość
A o ilumnatach slyszales? :p Jak tak to pomysl, a jak nie to pocfzytaj i bedziesz wiedzial o planach swiatowych elit itp :p

Gość DJ 80's
Polska nie jest i dawno nie była niepodległa, kłopoty wzieły sie ze sprowadzenia do kraju Jezuitów którzy zaczęli reprezentować wyłącznie interes Watykanu, w polskim rzadzie mało było Polaków, wiecej innych nacji jak dziś żydzi czy rosyjscy agenci którym nie lezy na sercu dobro społeczne a obce inetersy, dzieje sie tak ponieważ Polska rządzona prze polaków mogła by stac sie niebezpieczna siła dla interesów sasiadów, dlatego z cała stanowczościa były niszczone Polskie elity a na ich miejsce do władzy dopuszczani zdrajcy i sprzedawczyki, posród nich uczciwy i kompetenty Polak nie ma szans żeby sie uchowac

Gość gość
Naiwny jesteś, tam też rządzi agentura np. pierwsza z brzegu Merkel, tak samo czerwona jak "nasi"

Gość DJ 80's
poznaj trochę historii... opisałem okres dłuższy niż ostatnie 60 lat, i gdzieś miało to swój początek, zawsze coś z czegoś wynika, a grupy interesów się zmieniały, przenikały, współistniały i tak jest do dziś

moim zdaniem wszystko zaczyna sie od tzw. mentalnosci spolecznej;/

Gość Marleńciu co dzisiaj robisz
może dlatego,że w innych krajach ludzie nie mają tak silnych kompleksów obywateli państwa postkolonialnego,jak prezentuje autor,

Gość Marleńciu co dzisiaj robisz
Któryś poeta napisał o zakompleksionych modernizatorach Polski,coś w stylu,byłaś Narodów pawiem i papugą,a będziesz niewolnicą cudzą.

Gość DJ 80's
przyczynę upatruje w położeniu geograficznym polski a także dawnych kulturach które tn kraj stworzyły, smutnym jest jednak ze wielu z nas nie mając o tym pojęcia jest żydami, uchodźcami z podbitego i wymazanego z mapy starożytnego świata Izraela, a to tez niesie za sobą pewien niestety spadek kulturowy ...

chyba dobrze wyjaśnia to ziemkiewicz - postkolonialna mentalność. utraciliśmy niepodległość na tak długo że w miejsce elit mamy sprzedajne kanalie gotowe tę polskę opędzlować czy to dla stanowiska w moskwie czy teraz w brukseli. i tylko tym nasz kraj się różni od innych. bo przecież doskonale wiadomo ze i we francji i w anglii czy w niemczech tak samo jak i w polsce kradną i naduzywają władzy. tylko ponieważ to oni "rozdają karty" to nie muszą swojego narodu "sprzedawać" obcym. poświęcać jego interesów interesom obcych. różnimy się tym że patriotyzm w polsce nazywa się "zaściankiem, zacofaniem" a "postępowy" jest taki palikot który mówi że "musimy się wyrzec polskości". to jest niemożliwe w innych krajach i tym się od nich różnimy - postkolonialną mentalnością wyrosłą na skutek długotrwałej utraty suwerenności i niszczenia dumy narodowej. niechby ktokolwiek niemcom powiedział że mają sie "wyrzec niemieckości" i teraz nie być niemcami tylko "europejczykami". to raz że zniknąłby już chyba na zawsze z mapy politycznej to jeszcze by go przedtem "zabili śmiechem".

"!offerma chyba dobrze wyjaśnia to ziemkiewicz - " a a ten jakie ma autorytety;-) ;-) ;-) a i tylko tym nasz kraj się różni od innych. bo przecież doskonale wiadomo ze i we francji i w anglii czy w niemczech tak samo jak i w polsce kradną i naduzywają władzy" a jasne - w niemczech to ponoc so szkol wprowadzili obowiazkowo taki przedmiot jak zlizywanie bitej smietany z kolan ksiezy, tak slyszalam;-) a niechby ktokolwiek niemcom powiedział że mają sie "wyrzec niemieckości" i teraz nie być niemcami tylko "europejczykami" a od razu widac ze oferma to zascianek - tyle wie o wspolczesnych niemcach co ja o 11 przykazniu;-)

"offerma twoja antyklerykalne fobie są tu na .." aa hahahah ;-) w niekazdym mam takiego fana jak w tobie, ktory na wyrywki cytuje moje posty;-) poza tym - ja mam fobie?;-) ja wszedzie widze komunistow i skanuje kobietom macice celem ustalenia czy tam "zywych ludzi" nie przetrzymuja, hm?;-)

Gość Marleńciu jak będziesz to
ale w Niemczech w szpitalu kościelnym odmówiono wydania pigułki zgwałconej dziewczynie

Gość DJ 80's
!offerma z tą waszą uszczypliwością pasujecie do siebie jak stare dobre małżeństwo , takich wesołych dziadków co to jeszcze od czasu do czasu maja w sobie energie jak młodziki ;)

"offerma twoja antyklerykalne fobie są tu na .." aa hahahah ;-) w niekazdym mam takiego fana jak w tobie, ktory na wyrywki cytuje moje posty;-) poza tym - ja mam fobie?;-) ja wszedzie widze komunistow i skanuje kobietom macice celem ustalenia czy tam "zywych ludzi" nie przetrzymuja, hm?;-)

"z tą waszą uszczypliwością pasujecie do siebie jak stare dobre małżeństwo , takich wesołych dziadków co to jeszcze od czasu do czasu maja w sobie energie jak młodziki " a tez tak mysle;-) oferma zawzse sie ozywia gdy sie pojawiam;-)

nie wiem jak długo się zamierzasz ośmieszać tymi próbami przepychanek ze mną. nie masz nic do powiedzenia ale nie możesz się oprzeć żeby nie smarować całych stron jakichś bzdur których faktycznie chyba nikt nie czyta bo treści w tym zero i tylko jakieś żałosne "podsrywanie". znajdź sobie może coś w czym jesteś dobra i zajmij się tym bo pisaniem na kafe tylko się ośmieszasz.

"mam wymienić twoje fobie ?" będziecie próbować we dwie? próbujcie ale większych szans wam nie daję. głupota nie jest się w stanie obronić żeby nie wiem w jakiej ilości była, zdaj sobie z tego jedna z drugą sprawę.

"z tą waszą uszczypliwością pasujecie do siebie jak stare dobre małżeństwo" a ty jakiś nienormalny/a jesteś czy co?

wow: "Sondaż Millward Brown: PiS prowadzi, Kongres Nowej Prawicy w Sejmie" co to się dzieje w tym kraju. czyżby naprawdę drugie węgry a ja naszych obywateli nie doceniałem i późno bo późno ale jednak pójdą po rozum do głowy?

"!offerma nie wiem jak długo się zamierzasz ośmieszać tymi próbami przepychanek ze mną" a no wlasnie - nie masz pojecia jak dlugo zamierzam;-) a nie masz nic do powiedzenia ale nie możesz się oprzeć żeby nie smarować całych stron jakichś bzdur których faktycznie chyba nikt nie czyta" a ty zawzse czytasz ;-) rbie to na twoja prosbe poniekad;-) a znajdź sobie może coś w czym jesteś dobra i zajmij się tym bo pisaniem na kafe tylko się ośmieszasz. a to dobrez - lubie ludziom dostarczac powodow do usmiechu;-) nie wszyscy sa nadeci;-) a będziecie próbować we dwie? a widze ze komus sie trojkacik zamarzyl;-)

"w końcu z nikogo tu nie ma większej polewki" bardzo się naprawdę cieszę. śmiech to zdrowie a mi twoja opinia o mnie to tak wisi że sobie tego nawet nie wyobrażasz. jeżeli masz coś na temat do napisania to pisz ale jeżeli to mają być tylko takie d*perele bez treści to się powstrzymaj i śmiej się na zdrowie ale nie przeszkadzaj w rozmowie rozumnym ludziom.

"co to się dzieje w tym kraju. czyżby naprawdę drugie węgry a ja naszych obywateli nie doceniałem i późno bo późno ale jednak pójdą po rozum do głowy?" a biegnij oferma biegnij - bo ten rozum, strasznie to musi byc dziwne uczcuie chodzic z taka pusta glowa - co nie?;-)

"i śmiej się na zdrowie ale nie przeszkadzaj w rozmowie rozumnym ludziom." a no i prosze jaki sprinter - skoczyl po rozum raz dwa;-) brawo;-)

Głosujcie dalej na Palikota, bo obiecuje jakies pierdoły i mowi "modne" rzeczy i na PO, to na pewno bedzie lepiej. A poza tym popieram przedmowce - poczytajcie sobie o illuminatach i grupie Bilderberg. W Polsce brakuje jeszcze tego, zeby obywatele byli zaczipowani i wtedy na pewno bedzie "zylo sie lepiej".

"!offerma no i bęc. trolica się podnieciła i teraz będzie smarować, temat się chyba skończył " a a tak sie milo zapowiadala ze bedzie o komunistach, co nie?;-) biedna oferma gdzie teraz wyleje co mu zycie zatruwa - moze sprobuj na kartce papieru sobie popisac, hm?;-)

" [zgłoś do usunięcia] Cara Delevingne czy rozumny człowiek pisze o polityce na forum "życie uczuciowe"?" a no ale jesli ktos za jedyna partnerke ma polityke - to mozna to podciagnac;-)