Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trzymanie główki niemowlęcia

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, mam takie pytanie.. mój synek ma 4 m i słabo trzyma główkę, a często widzę młodsze dzieci, które są już bardo sztywne. Staram się kłaśc go na brzuszku tak 5 razy w ciągu dnia po ok. 10-15 min bo dłużej nie wytrzymuje. Zastanawiam się czy przyczyną może być to, że mały prawie nie jest noszony na rękach???

Gość gość
ale nie trzyma główki w jakiej pozycji? ja mam wcześniaka i między moim synkiem a koleżanką córki urodzoną w terminie jest 2 tygodnie (ona starsza) jej córka już siedzi a mój się dopiero zaczyna coś tam podnosić, ale to rzadko.... nie porównuj swoje dziecka do innych dzieci!!!!

Gość gość
jak go mam na rękach to jeszcze mu się chwieje na boki a nie jest taka sztywna żeby swobodnie trzymać tylko pod pachami tylko trzeba główkę asekurować. Wiadomo, że każde dziecko jest inne ale w 4 m to chyba już powinno być sztywniejsze... często widze takie maleństwa o połowe mniejsze już takie sztywne i wyprostowane..

Gość gość
mój syn do tej pory tak ma, urodził się 24 stycznia, więc idzie mu 5 miesiąc. Ale ja się tym nie przejmuje, jest pod kontrolą neurologa, ale to dlatego głównie, że wcześniak. Jeśli się naprawdę niepokoisz znajdź dobrego neurologa-koszt wizyty to 100-150 zł a będziesz spokojna :]

Gość gość
Zastanawiam się czy to może mieć związek z tym, że nie nosze dziecka na rękach? Może wtedy musi bardziej używać mięśni i je ćwiczy?... Mój synek z 31 stycznia :)

Gość gość
nie wydaje mi się aby to miało związek-mój syn co chwila na rękach, przeważnie chce chodzić i zwiedzać. nawet musiałam nosidło kupić bo jest już czasem za ciężki

Gość gość
Czyli Twój synek także nie jest jeszcze taki sztywny? i asekurujesz główkę?

Gość gość
często, tzn ja już po nim poznaje kiedy mu się może zachwiać, a kiedy jest ok, ale u nas jest wcześniak i on wszystko 5 tygodni później robi no i od jakiegoś czasu dał się przekonać, że leżenie na brzuszku nie jest takie straszne. I nie kładę go Bóg wie ile razy, tylko raz albo 2 dziennie ale porządnie-dopóki nie opadnie z sił :)

Gość gość
Mój synek dłużej niż 10 -15 min nie wytrzymuje. Wiadomo, że wszystko w swoim czasie tylko widzę dużo dzieci mniejszych, które są już ładnie wyprostowane, a on w dodatku jak śpi odgina mocno główkę do tyłu i nie wiem czy ma coś z napięciem mięśniowym..