Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natt

Mocne i intensywne kopniaki 38tc

Polecane posty

Gość Natt

Hej. Od miesiąca czuje jak moja malutka dosłownie wariuje w brzuchu :) Czasami nawet boli jak się wypycha heh, najbardziej szaleje wieczorami. Czuje je bardziej niz w 2trymestrze. Niby pod koniec ciąży czuje sie słabsze i rzadsze kopniaki takze moze wyjdzie mała tancereczka heh :) miałyscie tak? Jak się czułyscie 2 tyg przed porodem?

Gość gość
ja nie sądze aby przed porodem dziecko słabiej się ruszało , ja na porodówce miałam masakrę w brzuchu

To jest normalne. Miałam tak w 1szej ciąży, córka brykała tak że aż mi brzuch podskakiwał, najchętniej to wtedy, gdy ja chciałam położyć się i odpocząć;) Teraz jestem w 37 tc, syn jest ułożony miednicowo główką do góry i czasami potrafi tak przywalić w pęcherz, kopie mnie po wszystkich narządach, wpycha się gdzieś między żebra.... to jest dopiero poezja. I tak praktycznie cały dzień:) Tak więc mam porównanie z 1szą ciążą i wiem, że przy tradycyjnym ułożeniu dziecka takie ruchy to bajka, teraz jak mój dziabąg jest zwrócony kończynami w stronę mojego kręgosłupa to wiem że żyję;)