Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego dla ludzi w Polsce PRACA bardziej kreatywna HAŃBI???

Polecane posty

Gość gość

Odnoszę takie wrażenie szczególnie po komentarzach w internecie, na forach, w rozmowach z ludźmi. Jeżeli ktoś zarabia na swoim hobby bo np. rozkręcił firmę to powinien się wstydzić że nie zarabia np. kopiąc rowy albo siedząc na kasie w biedronce. Albo jak ktoś prowadzi bloga i zarabia z reklam na blogu to broń boże niech tego nikomu nie mówi bo wstyd tak zarabiać. Skoro ludzie chcą mu za to płacić to co innym do tego? Dlaczego dla Polaków praca to zło konieczne i tylko jeżeli jest tym złem koniecznym to nie jest hańbą?

Gość Jak się nie natyrasz to kasę m
Jak się nie natyrasz to kasę masz za frajer - takie jest rozumowanie. ja pisze eseje, opowiadania do gazet. ludzie uważają że kasę mam za nic skoro fizycznie się nie narobię. to wtedy pytam : czemu sam nie piszesz byś miał kasę za nic? odpowiadają że nie potrafią pisać - i tu pies pogrzebany...

Gość gość
pierwsze słyszę żeby ktoś uważał właściciela firmy bądź osoby zarabiające na swoim hobby za hańbiące zajęcie i że to wstyd być właścicielem firmy. Może zadajesz się z jakimiś dziwnymi ludźmi bo wśród moich znajomych tacy ludzie są podziwiani. Powiedz Kulczykowi żeby się wstydził tego co osiągnął no przestań skąd wogóle takie stwierdzenie że inni to w tan sposób postrzegają bo ja pierwsze słyszę.

Gość gość
wstyd i hańba to z*********ć na kasie za grosze albo kopać rowy a nie pisanie felietonów to wg. mnie prestiżowe zajęcie. Skąd wyście się ludzie urwali z choinki?

Gość gość
ogromna wiekszosc ludzi pracy to wyzyskiwani za grosz e wyrobnicy - wiadomo praca to zło konieczne , smutna koniecznosc by przeżyć

Gość gość
praca kreatywna nie jest hańbiąca ludzie w Polsce tak nie myślą chyba tylko ty tak myślisz. Nie generalizuj i nie mierz wszystkich Polaków swoją miarą bo takie stwierdzenia są kłamliwe i sprowadzają nas wszystkich Polaków do poziomu durni.

Gość gość
do pracy kreatywnej -malarz pisarz, scenarzysta grafik ,kompozytor-trza miec talent i najlepiej wyksztalcenie artystyczn e- to zawody dla wybitnych jednostek

Gość gość
zalezy kto ma co na mysli, jak kreatywnosc polega na np. wciskaniu ludziom niepotrzebnych kredytów bankowych, ablo wakicyzji, to taka praca moim zdaniem hańbi... własna firma- nie

Gość gość
moja znajoma sprzedaje zabawki przez internet, teraz ma już neizłą firmę, to są tanie zabawki produkcji chińskiej - każdy uważa że ona ma kasę za leżenie i pachnienie, że ta kasa jej się nie należy bo nei z********a od rana do nocy przy łopacie