Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nakrywacie gondole latem?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie czy wychodząc ze swoimi pociechami na dwór, na spacer nakrywacie wózek typu gondola tym pokrowcem? i np. wtedy wentylujecie gondolę poprzez np.możliwy przewiew przez budę? czy przykrywacie maleństwa kocykiem lub pieluszką?

Gość nie nakrywam pokrowcem
Tylko jak chlodno to cienkim kocykiem najwyzej a jak zimno to cieplejszym.

Gość gość
czasem widze jak idzie matka z wozkiem ( gondola) i dziecku tylko nos widac a temperatura okolo 23-25 stopni. masakra.

Gość gość
Zakrywałam tylko jesienią i zimą ,od wczesnej wiosny już albo kocyk a jak upał był to niczym nie było dziecko zakryte ,chyba że jak zasnął to pieluszką .

Gość gość
u mnie dzisiaj jest 27 stopni (woj. lubuskie ) i jak byłam na spacerze z moją 2 letnią córką to widziałam 2 takie ,,mądre" mamusie co miały przykryte wózki tą nakładką

Gość gość
ja pamietam w tamtym roku bylam z corka u pediatry to byly wakacje temp okolo 25 stopni z gabinetu wychodzi matka z dzieckiem moglo miec okolo tygodnia. Dziecko w polarowym pajacu, matka wklada do gondoli nakrywa kocem i tym spiworem na gondole. ludzie patrzyli jak na nienormalna az dziwie sie ze jej lekarz uwagi nie zwrocil...

Gość gość
Nakrywałam noworodka pieluchą tetrową jeżeli było mocne słońce a buda i parasolka nie zasłaniały dobrze. starałam się unikać wychodzenia w największe słońce,ale wizytę kontrolną po narodzinach wyznaczyli na 11... a że to był początek lipca,to był skwar. poza tym dziecko było ubrane w body i pampersa. czapkę pierwszy raz w życiu mial na głowie we wrześniu nad morzem.

Gość wszystko jest możliwe w
A ja mojego ubieram w body i skarpetki. Na gondole zakładam pokrywę jak jest wietrzenie no i do tego chłodno. Zasłaniam go pieluchą od słońca. Boję się za to zapalenia ucha, podobno dzieci szybko łapią to.

Gość wlasnie widzialam tak zakryta
u nas jest 26 stopni w cieniu... nawet noworodka przykrylabym czyms,przeciez w budzie jest zaduch a jak slonce swieci to normalnie sauna.