Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anetka85.

jestem w szpitalu.. jakaś masakra...

Polecane posty

Gość Anetka85.

no i jestem od wczoraj... i jest gorzej niż myślałam ... leków poronnych mi nie podali do tej pory... i każdy mówi coś innego.. beta jest nadal wysoka... i pani doktor mnie nastraszyła ,że może to byc zaśniad groniasty.... jakaś masakra... :( .... nikt nic nie wie,, nikt nic nie mówi ... badają mi ciągle beta hcg.... nie wiem po co mnie tu położyli... mogłam badać ją również bedąc w domu.... mam już dosc :(

Gość gość
Ale co skierowanie mialaś czy jak? w ciąży jesteś?

Gość Anetka85.
Mirodow byłam w środę na wizycie i ginekolog stwierdziła ,że ciąża się nie rozwija ... ,że obumarła , nawet u mnie się nie pokazał zarodek ii ,że najlepiej byłoby czekać na poronienie w domu , ale u mnie to już trochę trwa i boi się ,że będzie zbyt dużo krwi... więc dała mi skierowanie do szpitala.... w celu wywołania poronienia... po czym mnie przyjeli ... zrobili bete a tam 80 000 lekarz w szoku... i mówi tak więc nie podajemy leków i ,że jej to wygląda na zasiad groniasty.... wystraszyła mnie mega... dziś znowu mi pobrali krew , jeden lekarz mówił jest ok beta spadła .. podajemy leki... po czym wzieli mnie na usg... i drugi lekarz mowi... nie beta nie spadla... ze zatrzymala sie ale nie spadla... i nie podajemy lekow ... robimy jeszcze bete jutro rano..... i badz tu madrym... kazdy gada cos innego ,a ja mam juz dosc... i obawiam sie najgorszego :(

Niezależnie od diagnozy dasz radę i tak wiadomo 90% leczenia zależy od nastawienia pacjenta/pacjentki

Gość gość
Ale są pewni że ciąży nie ma? Ja miałam zaśniad częściowy i ciąża rozwijała się mimo to, że drugi pęcherzyk był pusty. Dostałam leki-duuuużo leków, od 8tc leżałam w szpitalu, w 34tc miałam cc. dziecko zdrowe. ale od razu przy cc usunęli mi macicę,bo więcej dzieci nie planowałam. Także niech się określą czy to częściowy czy całkowity i dobrze przyjrzą się bo może ciąża się rozwija. przy zaśniadzie hcg wychodzi kosmicznie wysokie i nie będzie spadać do czasu wydalenia go. Bądź dobrej myśli.

Gość Anetka85.
u mnie w ogole nie pojawil sie zarodek do tej pory ani echo plodu... pytalam sie ich czy sa pewni ,ze to ciaza bo znalam przypadki torbieli gdzie beta rosla , testy wychodzily pozytywne... i wszystko wskazywalo na ciaze... powiedzieli ,ze to na bank ciaza... tyle ,ze sie nie rozwija... jeden lekarz mowi ,ze 8 tydz , drugi ,ze 6 .. kazdy cos innego.... i ta diagnoza... zasniad groniasty... mnie zalamala.. bo czytalam ,ze to odmiana raka.. i po tym rok trzeba czekac aby sie starac i nie wiadomo tez czy sie uda.... i co oni mnie tak beda ta beta meczyc ?? .... dopoki nie bedzie spadac ?? .... :(

Gość gość
chyba w życiu prawdziwych męczarni nie zazanałas skoro piszesz że cie męczą betą. kobieto opanuj się, organizm ludzki to nie rzecz że patrzysz i wiesz, lekarze nei wiedzą co sie dzieja ale robią wszystko aby ci pomóc, czasem trzeba poczekać na rozwój wypadków niż działac na slepo. co mają ci podac leki poronne a potem mogą wyjść jakieś komplikacje bo sie okaże że trzeba było np operować....

Gość gość
wiem że jestes zdenerwowana ale opanuj się. ja też nie widzę niczego złego w pracy lekarzy w twoim przypadku. badanie bety to nie tragedia, jak sie okaże ze to zaśniad to dopiero bedziesz miała męczarnie.

Gość merryyyy2345
Ciesz się ze jesteś pod opieka lekarzy!!! a ty masz pretensje ze leżysz w szpitalu i że bete ci badaja :O lepiej niech odeslą cie do domu, bedziesz czekać na poronienie a potem na rozwój jakiś chorób??? zastanów się... może wogóle poronienie by nie nastapiło tylko zakażenie i poważne konsekwencje Kobieto jak masz zaśniad (a nie zaden rak) to będziesz musiała miec koniecznie łyżeczkowanie. Nie martw sie , ciesz się ze masz dookoła lekarzy którzy chcą ci pomóc a nie jesteś zostawiona sama sobie. Będzie dobrze, glowa do góry.

Gość Anetka85.
no nie wiem ... masakra jak dla mnie .. pod opieką ? tu nikt nic nie wie... od wczoraj miałam 4 diagnozy ... idzie się załamać ... i jeszcze dziewczyny ronią na salach , razem z dziewczynami które mają zagrożone ciąże .. ja też leże z dziewczyną , która ma zagrożoną ...a ja do wywołania poronienia... i nie wyobrażam sobie... a zresztą w innych krajach takie kobiety kładą osobno... bądz razem a nie... kazdy by sie zdenerwowal . Chcialabym juz po prostu miec to za soba... jeden lekarz mowi , beta opada zakladamy leki , za 15 min drugi mowi jak opada ? nic nie opada... czekamy .... i tak w kolko ... idzie oc***ec........

Gość mama już za miesiąc
Anetko a może właśnie jest jeszcze szansa dla Twojego dziecka i dlatego czekają z wywołaniem poronienia?

Gość Anetka85.
tylko u mnie w ogole nie pokazal sie ani razu zarodek ani echo plodu i co tydz mialam usg ... wiec nic sie nie zmienia .. a oni mnie trzymaja , mecza ...a mi psychika siada :( chcialabym juz cos wiedziec i juz miec to za soba...

Gość gość
ja tez uważam że twoje pretensje są mocno wyolbrzymione ale pewnie jesteś zdenerwowana i ciężko ci realistycznie ocenić sytuacje.

Gość gość
Dużo zdrowka! :-*

Gość gość
No chyba lepiej żeby cię beta mevzyli i upewnili się ze ciąża się nie rozwija niż usunęli zdrowa ciążę co?

Gość gość
jeżeli to zaśnad nie mogą ci podac leków poronnych, wtedy potrzebny jest zabieg. muszą mieć pewność.

Gość to dziwneee
Że o wszystkim chce ci sie pisac na kafeterii:-( I piszesz tak jakby każdy znał Twoją historię, a tak nie jest... Kafe to nie blog!