Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

szczepionka na Meningokoki

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam pytanie czy szczepiliście swoje dzieci na meningokoki?? Szczepiłam swoje dziecko na rotawirusy,jestem w trakcie szczepienia na pneumokoki a zastanawiam się nad meningokokami ze względu na to że ten wirus wywołuje sepse a niedawno mój siostrzeniec zmarł na sepse.

Gość gość
uuuuuuuuuuuuuupppppppppppppp

Gość gość
ja narazie druga dawke pneumokow zaserwowalam dziecku wczoraj i bardzo zle znosi :-( skonczyl 9 miesiecy tydzien temu.Zastanawiam sie na menigokami , ale czy juz nie jest za duzy ? ile ma Twoje dziecko ? ile placisz za ta szczepionke i kiedy szczepilas na pneumokoki ile wtedy mialo miesiecy Twoje dziecko ? a na rotawirusy nie szczepilas ? ja wlasnie tez nie ..

Gość gość
przepraszam przeoczylam ;-) na rota szczepilas..jaki byl koszt tej szczepionki i ile mies mialo dziecko ? to chyba do pol roku trzeba zaszczepic na rotaw.Moj juz chyba za stary ;-) jak Twoje dziecko znioslo te szczepionki ? bo u nas po tej drugiej dawce pneumokokow jest masakra od wczoraj . aha i czy te szczepionki na pneumokoki oraz rota mialo Twoje dziecko jednoczesnie z innymi szczepionkami , czy osobno szliscie ? bo my odrazu ..

Gość gość
Ja szczepię tylko tym co trzeba ale od września moja córka idzie do przedszkola(3 lata) i zaszczepię ją a pneumokoki (pojedyncza dawka), bo z nimi się na pewno zetknie. Na meingokoki lekarze mi nie rekomendowali szczepienia.

Gość gość-autorka
moje dziecko ma 4ipół miesiąca.za szczepionke na rotawirusy płaciłam 300zł za każdą(było ich dwie)miało miesięcy ok2.Tak Twój synek już na rotawirusy za stary:) na pneumokoki 250 za każdą.we wtorek szczepimy 2 raz na pneumokoki po czym zostaną nam jeszcze dwa razy.ogólnie na razie po szczepieniach do wieczora jest z małą dobrze a wieczorem się zaczyna... jęczenie płaczenie podwyższona temp. Ale na drugi dzień jest lepiej i w trzecim dniu już wszystko ok:)tak wszystkie szczepionki razem czyli dostaje jednocześnie 4igły po jednej w dwie rączki i w dwie nóżki. A jak były jeszcze rota to jeszzce do tego w buźkę dostawała do połknięcia ale nie krzywiła sie więc pewnie w smakju było dobre. Zastanawiam się cały czas nad meningokokami

Gość gość
To jest tylko wyciąganie kasy od naiwnych rodziców niestety,mam ojca lekarza więc to nie jest tylko moje zdanie,niedługo będą się pojawiać szczepionki nawet na katar,więc nie dajmy się ogłupic ludzie>

Gość autorka-gość
to nie tak wiem że to kosztuje(żyjemy w takiej polsce że tylko żerują nan nas) ale dzięki temu może mój siostrzeniec by żył... Nie był szczepiony.. Ateraz ja mam małe dziecko i wole być zapobiegliwa...