Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vene

Jak rozpoznać faceta-oszusta matrymonialnego?

Polecane posty

Gość Vene

Który jest zw.z kobietą/ma żonę a chce się "zabawić"? Otóż nie wszystkie z nas lubią tzw."układy". Niejedna cierpiała,bo...nie wiedziała. A że facet to prosta "machina" w obsłudze, to trochę myślenia i mamy go! Czyli mamy go w d...! nie napiszę cudów, ale może też i wy coś dopiszecie i będziemy mądrzejsze. ja nie szukam, już wybrałam. Moje spostrzeżenia: -nie jest dostępny w weekend żadne maile, tel.niech Bóg broni(wtedy kiedy ty marzysz o wyjeździe za miasto, on idzie na lody z rodzinką. Potem może opowiadać różne brednie... - to, że nie zapozna ciebie np.z siostrą -nie odbiera tel.potem z ukrycia zadzwoni - jesli nie byłby materialistą (nie zdarza się), to krytykuje to co posiadasz, przecież i tak nie będzie to też jego) - jest zazdrosny o np.coś materialnego -ściemnia, że nie oddzywał się, bo taaaki zapracowany, haruje, aby jego rodzinka (przyszła rodzinka!!!!) miała super życie -wstawia kartofle na...obiad ok 21 ;-)))) Wpisujcie swoje przykłady. NIE dla kłamców.

Gość yererer
podobne objawy przejawia maminsynek :/

Też, jak mamcia zabroniła? Lub podsłuc***e starego rzęcha:D

Gość gość
są takie co nie lubią układów

Gość yererer
autentycznie znalam maminsynka i mial takie objawy: - telefon z ukrycia albo w ogole wyłączony, bo przeciez siedzi w domu z matką i matka jest najwazniejsza. - matka zabiera mu telefon i grzebie mu w nim, czyta smsy, patrzy do kogo dzwonil, wiec kilka dni bez zadnego kontaktu to byla normalka, bo mamusia zabrala telefon; - maila raz na tydzien bo matka czesciej nie dopuszcza do komputera; - nie chce zapoznac z matką bo matka ma histerie, jest zazdrosna o kazdą kolezanke; itd duzo by pisac ale nie chce mi sie.

-odpisują w nocy lub z pracy, aby kobieta nie dojrzała:D Ja bym się wykończyła z takimi sztuczkami.Mają te chłopy siłę!

Gość gość
to sie czuje.innymi slowy jesli cokolwiek ci nie gra mozesz miec podejrzenia

Gość KredkaBezRysika
Autorka zapomniała dodać, że na słowo "ślub" takiemu panu zmienia się kolor twarzy... A takie pytanie mi się nasuwa: czy typ opisany powyżej jest oszustem matrymonialnym? Zawsze myślałam, że to osoba, która dąży do zawiązania fikcyjnego małżeństwa z pobudek finansowych. Mnie dopadł gnojek, który przez 12 lat bycia ze mną prowadził podwójne życie i nie pytajcie gdzie miałam oczy, że tego nie zauważyłam :( Byłam ślepa...ech.... Zainwestowałam w niego tyle lat. Cały czas mam poczucie, że coś mi zabrał i powinien to jakoś spłacić!...oszust jeden,,wrrrr 😡

Gość sylvusia
Warto też zwrócić uwagę na kwestię oszustów na portalach randkowych, którzy też mogą być zajęcie czy nawet żonaci, a podrywać w internecie na lewo i prawo. Niestety, ale mamy marne możliwości, żeby sprawdzić jego stan cywilny, jak kogoś poznajemy przez internet. Chyba musimy zaufać jedynie naszej intuicji, ale pewnie także doświadczenie może pomóc wykryć niecne zamiary u oszusta. Najczęstsze zachowanie, które mogą dać nam do myślenia, to przede wszystkim mieszanie informacji na jego temat, raz mówi jedno, innym razem co innego. Drugim takim zachowaniem może być ciągłe pytanie o to samo, zapomina tak naprawdę o czym pisaliśmy, co świadczyć może o tym, że z wieloma osobami jednocześnie rozmawia. Ciągłe odkładanie spotkania w realu może świadczyć o tym, że jesteśmy tak naprawdę jego opcją awaryjną, dobrze mu jest utrzymując kontakt z nami, ponieważ jakby nie wyszło z inną, to ma inną opcję. Fajny artykuł na ten temat czytałam na mydwoje, tam jest sporo poradników, ale między innymi właśnie na temat, jak rozszyfrować takich oszustów, polecam osobom, które korzystają lub mają zamiar korzystać z portali randkowych,

Gość gość
Kredko - jak to możliwe, bo aż nie mogę uwierzyć???

Gość MacMark
sylvusia to że rozmawiam z kilkoma kobietami robi ze mnie oszusta? Rozmowa to jedno a spotkanie to drugie...

Gość gość
Takie objawy mogą pasować do co najmniej kilku roznych typow. Po prostu poznawaj znajomych,rodzine, nie pozwol żeby usypial Twoja czujność. Obserwuj. :)

Gość sylvusia
MacMark: nie, rozmawianie z innymi dziewczynami nie robi z Ciebie oszusta. Ale chodzi o to, że z reguły, jak już jesteśmy na portalach, to normalny użytkownik rozmawia z kilkoma osobami jednocześnie, co raczej nieumożliwia zapamiętania konkretnych informacji o drugiej osobie. Mi chodziło bardziej o takich, którzy wysyłają wiadomość do wszystkich dziewczyn, które mają jakieś fajne zdjęcie, rozmawiają z kilkunastoma czy kilkudziesięcioma jednocześnie, w dodatku korzystając z utartych schematów, to wtedy im trudno zapamiętać jakieś szczegóły dotyczące konkretnych osób. Tak się teraz zastanowiłam nad tym i powiem Ci, że odkąd jestem na mydwoje, to zdarzyło mi się, że jednocześnie rozmawiałam z max trzema facetami. Po prostu dużo uwagi poświęcam na selekcję, wybieram tych najbardziej interesujących, najbardziej dopasowanych do mnie, po czym piszę wiadomość. I z reguły jest tak, że ta rozmowa na tyle mnie angażuje, że już po prostu nie szukam dalej, tylko sprawdzam co się rozwinie z tej znajomości...

Gość Michał M
M*chał M*jchrz*k, programista i właściciel firmy App Mine. Traktuje kobiety albo jako zabawki - sam jest w stałym związku i ma dziecko - albo jako trampolinę do kariery. Gdy wycycka je do cna z wszelkich emocji to znika. Mistrz w manipulacji, w końcu z kilkoma psycholożkami oraz coucherkami też sypiał.