Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na TVP1 idzie serial o II wojnie światowej, o Niemcach...

Polecane posty

Gość gość

mój pradziadek też był Niemcem (ja w gruncie rzeczy też Niemką jestem :) ), niestety do tego był strażnikiem w obozie koncentracyjnym... ale zmarł w latach 40tych, po wojnie rosjanie wywieźli go na syberie i tam był kilka lat, ale umarł. Podobno inni więźniowie go zabili, podobno. A moja prababcia została sama z czwórką dzieci...

Gość gość
Fascynująca historia:classic_cool:

Gość gość
raczej przykra, ale chodzi o to żeby Polacy wiedzieli, że Niemcy też mieli swoje tragedie podczas wojny

Gość gość
o jejciu, bo sie poplacze :( biedni niemcy wywolali wojne, dziadzius byl straznikiem w obozie koncentracyjnym, a zli rosjanie go zabili na syberi :(

Gość gość
Biedni niemcy...a mordować polaków zapewne musieli dla rozrywki...i robić z ludzi mydło....niemcy to mordercy!!!!

Gość gość
niemcy to szmaty byli są i będą uwielbiam jak polacy wyjeżdżają do niemiec i wykorzystują ich na maxsa :) płacą teraz potrójnie szkopy j****e!

Gość gość
gość mój pradziadek też był Niemcem (ja w gruncie rzeczy też Niemką jestem usmiech.gif mój zginął na kogutku dziadek

Gość gość
ech... nie rozumiecie jakie mechanizmy rządzą w totalitarnym kraju, większość zwykłych Niemców nie była niczemu winna i to byli dobrzy ludzie tylko albo mieli wyprane mózgi, albo... musieli się podporządkować chcąc przetrwać

Gość mestko
generalnie, to Niemcy nie wywołali wojny II wojny światowej, nie ma takiego dokumentu 'na papierze' z podpisem Hitlera jako naczelnego wodza, Niemcy napadli na Polskę i taka jest prawda historyczna

Gość Od Bartok
Jakie k***a tragedie, twoj pradziadek wybral latwiejsza prace przy oprawianiu ludzi, zamiast walczyc jak bialy czlowiek na froncie. Ciekawe do ilu zrozpaczonych ludzi strzelil kiedy podeszli do plotu obozowego bo juz nie mogli zniesc takiego zycia...

Gość gość
prawda jest taka, ze napadli na Polske, nastepnie na panstwa zachodnie, a w koncu na ZSRR wiec jakby nie patrzec to oni to rozpoczeli 🖐️

Gość gość
całe życie pchali się tam gdzie ich nie chcą! polska rosja czechy francjaukraina afryka s*******e! jakby mogli to i dzisiaj tworzyli by kolonie tym gnojom wiecznie mało do dzisiaj skradzione łupy w złocie przechowują w bankach szwajcarskich. dlatego jak teraz pomagają finansowo Grecji to dobre im tak! niech płacą wystarczająco nakradli! i namordowali!

Gość ale knot ...
akurat ukraińska milicja morduje żydów w Smoleńsku w 1941 ;( a Niemcy są zgorszeni skąd w Smoleńsku ukraińska milicja ?

Gość gość
najlepsza jest to ze zaczęli przy pomocy Stalina stalin udzielił poparcia w 1933 roku później szkolił i uzbroił armie niemiecka i podpisał z nim pakt o nie agresji stalina plan był wywołac wojne sw na całym swiecie hitler atakujac w 1941 tylko ja przedłuzył gdyby sie spuznił to stalin jego by zaatakował by i by doszedł by az po atlantyk i cała europa by była pod ponowaniem rosji

Gość mestko
a przy okazji, może pamiętacie tytuł filmu z połowy lat siedemdziesiątych, film prod. ZSSR chyba zrobiony przez MOSFILM , widziałem w telewizji polskiej tylko jeden raz, film chyba w kolorze nakręcony , tematyka II wojna światowa, wojna w ZSRR ' dowódca oddziału kobiecego, chyba w stopniu lejtnanta otrzymali rozkaz aby dotrzeć na tyły wroga i wykonać jakąś dywersję , kobiety w mundurach wojskowych , chyba ich było 10-12 , kluczą przez lasy i bagna , w pełnym uzbrojeniu , napotykają pojedyncze oddziały Wermachtu i walczą z nimi jak twardzi faceci ale nagle oddział został w jakiejś wsi okrążony, kobiety się myły w miednicach i nagle złapały za pepesze tak jak stały prawie nagie i scena, gdy żołnierz z Wermachtu z karabinem podchodzi do najładniejszej blondynki , rozpina rozporek i woła 'bierz całego i ssij' a rosjanka bez zastanowienia normalnie odgryzła fiuta szkopowi i wypluła , ten zobaczył , że leje się krew w krzyk , strzelił Rosjance równo w środek czoła i padła zabita a drugi szkop zobaczył co się dzieje i normalnie zastrzelił kolegę z Wermachtu aby ten się nie męczył. Kto pamięta tytuł tego filmu radzieckiego ?

Gość gość
Zawiadomienie w tej sprawie do Prokuratora Generalnego Andrzeja Seremeta złożył okręg pomorski Światowego Związku Żołnierzy AK oraz Związek Żołnierzy Narodowych Sił Zbrojnych. Podejrzenie ma dotyczyć pomocnictwa w popełnieniu przestępstwa polegającego na publicznym pomówieniu, zniesławieniu, oskarżeniu setek tysięcy zmarłych i żyjących członków AK oraz w konsekwencji milionów Polaków.