Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ImagineDragonsGirl

Jak wygląda zmiana liceum?

Polecane posty

Gość ImagineDragonsGirl

kończę teraz 1 klasę lo i zastanawiam się nad zmianą szkoły. Zrobiłam totalny błąd idąc do niej bo "rodzice" chcieli... Źle się czuję w tej szkole, zero motywacji do nauki, niechęć do wszystkiego co z tą szkołą związane i dlatego rozważam by od września pójść do innej szkoły. Czy wie z was ktoś jak wygląda taka zmiana i przepisanie się na następny rok do 2 klasy w zupełnie innej szkole? świadectwo z 1 lo jest brane pod uwagę przy przyjmowaniu mnie do szkoły czy też świadectwo z gimnazjum i wyniki egzaminów? z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość 0001
Przede wszystkim w szkole wypełniasz tzw. "obiegówkę", pytałam niedawno, bo ja przenoszę się do zaocznej. Z tym dokumentem idziesz do sekretariatu i tam ci odddają twoje świadectwo z gimnazjum, kartę zdrowia i całą resztę. Później te dokumenty zanosisz do szkoły, do której chcesz się przenieść. Jesteś tylko pewna, że do innej cię przyjmą? Bo jak zabierzesz dokumenty to potem może być mały problem, jeśli okaże się, że np. nie ma miejsc :)

Gość ImagineDragonsGirl
dziękuję za odpowiedź :) miejsce w szkole jest, to jest pewne. Bardziej się obawiam że jednak będą patrzeć na oceny ze świadectwa z 1 klasy...które nie najlepiej wypadły i będą mieć jakieś ale... :(

Gość gość 0001
Może spytaj po prostu, jaka u nich jest wymagana średnia czy poziom? Możesz np. spisać oceny na kartce i im pokazać przed wyciągnięciem dokumentów ze szkoły, żebyś potem tam nie stała w sekretariacie i się nie musiała prosić o przyjęcie :)