Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Piotrek24waakkacje

Dziewczyny czy mozecie mi wytłumaczyć pewien fenomen

Polecane posty

Gość Piotrek24waakkacje

Otóż kiedy jade do Grecji np w okresie wakacyjnym za każdym razem pogoda w Polsce jest do chrzanu pamiętam w tamtym roku w sierpniu w Krakowie kiedy wyjeżdżałem było raptem 19 stopni i padało,właściwie to lało na granicy w Chyżnem 17 Przekraczając granice Węgiersko-słowacką było już 30 stopni a w Szeged (aha co ciekawe będąc w mieście dosłownie na każdym budynku nawet najbardziej zapyziałym są klimatyzatory)czyli z Serbią (godz 16)i teraz najlepsze termometr w samochodzie wskazywał dokładnie 39,6 stopnia Celsjusza. Kiedy postanowiłem wyjść z auta (tuż za granicą żeby odpocząć)to tak jakby fala ognia we mnie uderzyła (ale co ciekawe tam powietrze jest jakieś inne nie takie jak u nas w Polsce ciężko to wyjaśnić i trzeba tam się udać żeby poczuć,ale jest jakby to powiedzieć sucho i słońce zaczyna inaczej swiecić tzn jest bardzo mocne i właściwie po 15 minutach spędzonym na słońcu już musiałem chować się w cień Co chce powiedzieć z Krakowa do Budapesztu jest ok 490 kilometrów do granicy z Serbią jest niecałe 740 kilosów a taka różnica w pogodzie.Dziewczyny czy ktoś mógłby to wytłumaczyć??Rozmawiając z polakami którzy z kolei wrócili z Bułgarii bardzo opaleni no naprawdę czekolada oni mówili,że na 16 dni jakie byli w BG tylko 2 godziny padało a tak to upał. I wiecie co teraz trochę odejdę od tematu tak sobie myślę,że chyba czas podziękować za urlop nad polskim morzem z bólem to mówię,ale to naprawdę się nie opłaca Tez tak mówiłem,że może nad Bałtykiem nie jest różowo, jednak co nasz to nasze,ale naprawdę w tym roku tez wybieram południe Europy bo tam naprawdę co by nie mówić pogoda od czerwca do końca września jest zawsze aha i jeszcze jedno na granicy już dalej z Bułgarią byłem ok godziny 2 w nocy temperatura 29 stopni. Dalej granica bułgarsko-grecka następnego dnia godz 13 i to był już szok 41,5 stopni nie byłem w stanie wytrzymać no po prostu piekarnik

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować