Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kwiattek19

Co zrobić z truskawek?? oprócz kompotu, naleśników i sernika??

Polecane posty

Gość Kwiattek19

Chciałabym zrobić coś dobrego z truskawek, przeglądam przepisy na necie ale wiadomo jak to jest nigdy takie nie wyjdzie... mam troche truskawek, w sumie są już takie lekko miękkie, co mogę dobrego z nich zrobić?? :)

Gość gość
koktajl

coś z bitą śmietaną i truskawkami może jakiś biszkopt?? kurcze nie wiem, szukam pomysłu...

Gość gość
koktajl

właśnie chciałabym coś oprócz koktajlu, bo to jest na codzień, może jakieś ciasto? ale oprócz sernika i biszkoptu, czy babki bo to standard jest...

Gość gość
może sorbet?

Gość gość
koktajl z mlekiem albo śmietaną bądź jogurtem, tartę z truskawkami, ciasto jogurtowe z truskawkami, knedle. To tyle, co mi do głowy przyszło

Gość gość
truskawki+cukier (wiecej niz na koktail) plus troche śmietany kwaśnej, wszystko miksujesz blenderem, wlewasz w mele pojemniczki i do zamrazarnika. takie 'lodo/sorbety' sa cudowne, szczegolnie jak juz sezon truskawkowy sie skonczy

Gość miętowycałus
ja robię koktajl i mrożę go w kubeczkach po jogurtach małych.. :) mam w ten sposób zdrowe lody dla maluchów :D

właśnie, koktajl, lody... wiem, to fajny pomysł dzięki :) ale już to znam, bo ciągle, koktajl, zimny sorbet, sernik, kompot... a szukam czy da się z truskawek zrobić coś jeszcze? :)

Gość gość
Ja uwielbiam biszkopt przekrojony na pol w srodku dojrzale cale truskawki przykryte gruba warstwa prawdziwej bitej smietany (zadna sniezka)600ml.I przykryte druga polowa biszkoptu ,gora posypana tylko cukrem pudrem.Nie ma lepszego wiosennego ciasta lekkie i pychotka mhhh...