Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalia-maryna

cukrzyca? przyczyna poronien Pomóżcie

Polecane posty

witam mam takie pytanie miałyście kiedyś tak ze przez cukrzyce poroniłyście albo prawie straciłyście dziecko? ja 2 razy poronilam i zaczęłam robić sobie badania no i wyszedł mi wysoki cukier mianowicie gdzie norma powinna być do 99 ja mam 125 a te drugie gdzie jest norma do 140 ja mam 171 czy możne buc to przyczyna moich poronień czy to jest już cukrzyca dodam ze nigdy nie badałam sobie cukru i nigdy nie byłam leczona

to nie cukrzyca, tylko stan przedcukrzycowy. może to być przyczyna poronień. powinnaś schudnąć i zmienić styl życia, jeśli chcesz dziecko.

tylko ze ja gruba nie jestem tylko ostatnio mi się przytyło parę kg ale tylko dlatego ze byłam ostatnio w ciąży no i niestety poroniłam a tym bardzie ja za słodkim nie jestem prawie nic słodkiego nie jadam nawet do herbaty używam słodzika

tzn jakie konkretnie masz BMI? bo cukrzyca nie bierze się z powietrza, tylko z zaburzeń metabolicznych spowodowanych nadmierną masą ciała. chyba, że to LADA, ale wątpię bo wtedy objawy są g***towne. a słodzik to z czego? aspartamu? chcesz dziecku na wejściu zafundować wadę genetyczną?

Gość Do Max Zander
Nie tylko osoby otyle chorują na cukrzyce, znam kilka osob z ta choroba, bardzo szczupłych.Co do słodzika zgadzam się, odstaw to swinstwo. Tak poronienia bardzo często wystepuja przy cukrzycy.Kolezanka dopiero po zmianie diety na zdrowa (glownie warzywno-owocowa)urodzila zdrowe dziecko i przestala brac insulinę.Wczesniej poroniła wiele razy, dwa razy w 8miesiacu dziecko zmarlo.

jeśli ktoś kto choruje na cukrzycę jest szczupły to albo jest to cukrzyca typu 1, która jest niezależna od stylu życia, albo ma 2 i jest na metforminie. cukrzyca typu 2 jest ściśle związana z nadwagą.