Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to prawda, że wystarczy pojawić się na obronie, żeby zdać???

Polecane posty

Gość gość

Bo tak twierdzą niemal wszyscy?

Gość Elizka23
u mnie była miazga na całego 3 piątki tylko były z całego roku :D w tym jedna moja hahaha ale to na UE nie wiem jak jest gdzie indziej

Gość No u mnie to była prawda
W ogóle się nie uczyłam. Na 5 pytań jedno czy dwa miałam ze studiów, ale związane z tematem pracy, a pozostałe 3 dokładnie z pracy. Oczywiście jak ktoś sam nie napisał magisterki to faktycznie mógł mieć problem, ale tak to luzik

Gość przyszłam ponarzekać
u mnie na obronie była rzeźnia:D Dostałam pytanie spoza zakresu mojej pracy i spoza studiów... pisałam o zamówieniah publicznych na roboty budowlane w Polsce a skończyło się na tym że zaczęto mnie pytać o rynki azjatyckie;/ Porażka, w ogóle się tego nie spodziewałam... Zaczęłam się jąkać i coś bredzić nie na temat, jąkanie zostało mi już do końca obrony. Mimo że znałam odpowiedzi na pytania z toku studiów to się poprostu zacięłam i dukałam niemozliwie... Obroniłam, ale ledwie, ledwie na 3,5. Więc jak mam pokazać komuś dyplom to się zwyczajnie wstydzę :(

Gość gość
Naprawdę? Bo ja za 3 tyg się bronie i już delikatnie mówiąc sram pod siebie :(

Gość przyszłam ponarzekać
wszystko tak naprawdę zalezy od tego kogo będziesz mieć w komisji:) Czy uznają twój temat za interesujący, czy sami się tym interesują też od tego jaką masz prezencję i jak radzisz sobie ze stresem. Ja wymyśliłam sobie d*piaty temat, suche fakty, zero możliwości żeby popłynąć... W komisji na 3 osoby dwie były zapalonymi znawcami i oczekiwali ode mnie że skoro piszę na taki "wspaniały temat" to jak mogłam nie zainteresować się rynkiem na całym świecie ;/ Do tego wrażenie zrobiłam dość kiepskie, zmęcozna, niewyspana, prosto z pracy przyjechałam na obronę (zdązyłam się tylko przebrać) no i stres ostatecznie mnie zjadł i nie dałam rady go opanować. Gdyby na moim miejscu była osoba która "potrafi robić wrażenie" nawet gdy grunt się sypie pod nogami to spokojnie wyszłaby z tej obrony przynajmniej z 4 :)