Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy brać samochód w leasingu?

Polecane posty

Gość gość

Moj partner ma możliwość wzięcia hyundai i10 w leasingu u siebie w pracy za 170 euro miesięcznie. Cena nizsza, ponieważ samochód ma naklejki reklamujące zakład. Wszystkie naprawy sa za darmo. Jedyne ograniczenie to max 20tys km rocznie. Samochód fajnie wyposażony, nowy ale na benzynę. Obecnie mamy volkswagena golfa 4 z 2001roku. Auto nigdy nas nie zawiodło, stan bardzo dobry. Jest to diesel wiec miesięczne opłaty wraz z podatkiem drogowym wynoszą 135 euro. Oczywiście jeżeli zdecyduje sie na leasing, sprzedamy golfa. Co mnie martwi... Moj partner nie ma stałej umowy. Obecnie ma roczny kontrakt po ktorym muszą mu dać stały. Jedanak to rok i nie wiadomo co sie moze wydarzyć. Boje sie po prostu, ze sprzedamy dobre auto a za rok zostaniemy z niczym. Finanse tez mnie przerażają. Na benzynę wydamy o wiele wiecej szczególnie, ze do Polski jeździmy 2 razy w roku. Co robić?

Gość gość
Nie zdecydowałabym się na zmiany.Czasy niepewne i nie wiadomo co może się zdarzyć.Moim zdaniem to żaden interes.Ograniczenie kilometrów,jezdzić samochodem z ich reklamą no i paliwo znacznie droższe.Decyzja należy do Ciebie oczywiście.Ja napisąłam swoje zdnie:D

Gość gość
To już lepiej kup w PL na kredyt