Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszla mam 6 lipca

miarowe unoszenie sie brzuszka w 39tc.pomocy

Polecane posty

Gość przyszla mam 6 lipca

hej mamusie,jestem w 39 tc i zauwazylam przed chwilka jak moj brzuszek gdzies na wysokosci pepka miarowo unosi sie i opada,unosi sie i opada,czy to znaczy ze dzidzia spi??gleboko oddycha?jest juz glowka do dolu,prosze o porady!

Gość gość
delikatnie się wierci, ot co... dziecko w łonie nie oddycha tak jak ty to opisujesz, owszem, uczy się tego odruchu, ćwiczy przeponę, przygotowuje się do zaczerpnięcia pełnego oddechu zaraz po narodzinach, ale uwierz mi - nie jest to to, o czym piszesz

Gość gość
dzieki ....zastanawia mnie tylko0 to ze te odruchy sa bardzo miarowe, okolo 2 ruchow na sekunde w rownym odstepie czasu:(...

Gość gość
może to czkawka? U mnie tak się dzieje, to normalne:)

Gość przyszla mama  6 lipca
myslalam rowniez ze czkawka ale czulabym 'podskakiwanie'dziecka, juz przeciez swoje wazy:(...sama nie wiem:(

Gość gość
no w sumie przy czkawce czuje sie dziecko i poza tym podskakuje skóra brzucha...takie samo podskakiwanie skóry to może być skurcz mięśnia, mi tak ni9ekedy drga powieka...ale żeby na brzuchu...a bierzesz magnez??

nie biore magnezu...:(

teraz juz to ustalo,brzuch faluje czyli porusza sie tak jak zwykle...hmmm

Gość gość
masz termin na 6 lipca? to prawie tak jak ja...:) ja magnez biore właśnie na takies skurcze, polecił mi lekarz magne B6, dzięki temu nie ma się niedoboru magnezu i nie ma się skurczy. Ale tak naprawdę to nie wiemy czy te podskakiwania brzucha są z tego...

tak mam termin na 6 lipca:)nie moge sie juz doczekac:),mialam niedawno ktg badali skurcze macicy podobno wszystko ok....

Gość gość
mi jeszcze nie badali. A co ile masz badania? bo ja właśnie ostatnio miałam 3 tyg temu, a USG w 31 tc, więc nawet nie wiem ile dziecko waży. Za tydzień mam ostatnie USG w 38 tc, więc już się nie mogę doczekać:) coś mam przeczucie, że poród już niedługo, choć moje koleżanki wszystkie przenosiły dziecko. A jak u Ciebie? Przygotowana na poród?

Hej ja mieszkam w UK wiec tu sie wszytsko troszke inaczej odbywa. Ostatnie usg mialam w 20tc, a ze wszytsko z dzidzia bylo ok to bylo to moje ostatnie usg, do tej pory nie znam plci dziecka.Nie wiem ile wazy, ale polozna po omacku stwierdzila ze ''nie jest duze''.Jesli chodzi o badania to mam co 2tyg spotkania z polozna mierzy cisnienie bicie serca dzidziusia,a na ktg to sama sie wybralam do szpitala bo nawet skierowania nie mialam.Tez mam nadzieje ze bede na dniach juz rodzic chociaz ciaze przechodze dobrze, jedynie jak dluzej pochodze to bola mnie nogi no i cos na mdlosci mnie zebralo ostatnio mimo ze cala ciaze mi to nie dolegalo:D. Torba spakowana, zaraz bede zmywac lakier z paznokci u nog i czekam na skurcze tudziez oderwanie sie czopa.A jak u Ciebie:)?

Gość gość
No słyszałam, że w UK to tak bardziej na luzie podchodzą do ciąży. Może to i lepiej, bo w końcu to fizjologia:) Ja też się dobrze czuję, stopy tylko mi strasznie puchną. Ja jeszcze nie spakowana, ale przymierzam się do tego:) Ja już od 15 tc wiem, że będzie chłopak:) A teraz to chciałabym wiedzieć, czy dziecko duże czy nie, choć mój lekarz ma USG które pokazuje wagę +/- 500 gramm, więc może być różnie. A położne nie badają rekami brzucha:P Ale właśnie sprawdzają bicie serca i ciśnienie. Ja mam nadzieję się też dowiedzieć na USG czy szyjka dalej długa i czy można jakoś z tego wywnioskować czy jeszcze długo...:)

no tak a tu badaja szyjke wziernikiem:o....jak bylam w szpitalu to chceli mnie badac ale sie nie zgodzilam, moze za tydzien jak nic sie nie ruszy chociaz chcialabym aby bylo juz po, 17 lipca przylatuje do mnei rodzina i mam nadzieje ze juz do tego czasu nowy czlonek rodziny bedzie z nami:)

Gość ja jestem  w 37t2d
Mój właśnie w tej chwili rusza się tak rytmicznie góra - dół, ale inaczej niż przy czkawce, nie wiem co on tam kombinuje. Skurcze w 9 mcu - to normalna sprawa, nie wiem czemu miałoby ich nie być. Ja nie mogę się doczekać żeby wreszcie skurcze nie słabły tylko stawały się coraz mocniejsze :D

Gość gość
tutaj też lekarz na każdej wizycie (czyli raz w mies) sprawdzał mi szyjkę wziernikiem. Ale tylko zajrzał i tyle. Ale wiem, że można szyjke sprawdzić USG jak jest długa, bo wziernikiem tylko chyba czy jest zamknięta i czy jest ten czop śluzowy. No to życzę powodzenia, żeby do 17 już dzieciątko było z Wami:)

Gość BZDUUURY
"No słyszałam, że w UK to tak bardziej na luzie podchodzą do ciąży. Może to i lepiej, bo w końcu to fizjologia" To nie średniowiecze, śmierć dziecka w łonie albo noworodka to też fizjologia, ale od tego jest medycyna! Nie słyszałaś np. o ratujących życie operacjach dzieci jeszcze w łonie?!

Gość gość
no ale 2 skurcze na sekundę? Myślisz, że to skurcze przepowiadające??

Gość ja mam skróconą od 2 mcy...
Teraz jestem w 38 NIE DA SIĘ PRZEWIDZIEĆ PORODU NA DŁUŻEJ NIŻ 24 H PRZED JEGO ROZPOCZĘCIEM...Są kobiety, które leża kilka ostatnich mcy z powodu skracającej się szyjki, mają ją ledwo ledwo a...przenoszą ciążę...

Gość bu hahahahah  ah a ha ha haha
"gość no ale 2 skurcze na sekundę? Myślisz, że to skurcze przepowiadające?? "

bzduuury --> a co ma piernik do wiatraka, tu operacje w lonie matki rowniez sie wykonuje jesli sa do tego wskazania na podstawie ktoregokolwiek z usg...

Gość gość
Ja nie jestem przeciwko USG ani postępowi medycyny, ale też nie jestem za tym, żeby przesadzać w drugą stronę. dzięki za uwagę, to zawsze miło na kafeterii z kimś miło pogadać. Szczególnie dziwi mnie ton takich uwag na forum dla matek i kobiet w ciąży...

Dziekuje trzymaj sie i pomyslnego rozwiazania!:)