Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AKRONIMOWA

Usunięty nie ten ząb co trzeba

Polecane posty

Gość AKRONIMOWA

Dzisiaj miałam usuwanego zęba, ponieważ od paru dni ból był nie do zniesienia. Powiedziałam dentyście, że sama już nie wiem który boli, prawdopodobnie szóstka, ale on podotykał itp i doszedł do wniosku, że to 4. Do usunięcia. Zaproponował kanałowe i szczęście, ze się nie zgodziłam niby już tej 4 nie mam, ale znieczulenie i wyrywanie to była tragedia. Nie chodzi o ból. Siedziałam pod kątem 90 stopni. Wręcz nachylona do przodu. Pierwszy raz miałam wrażenie, że zemdleję i prawie wymiotowałam. Ból jak był tak jest. Płaczę cały czas, bo boję się do niego wracać. Myślałam, że nie mam już traumy dentystycznej, ale on ją skutecznie przywrócił. Miał ktoś taki przypadek?

Gość gość
W czym problem? Skoro miałaś załóżmy 32 zęby przed wizyta u dentysty i zakładałaś wyrwanie 1 zęba czyli wiedziałaś że po wizycie będziesz mieć 31 zębów i masz jak zakładałaś.

Gość AKRONIMOWA
Tu nie chodzi o to. Chodzi o to, że dentysta usunął nie ten co trzeba a ból jak był tak jest. Pozdrawiam :)

Gość gość
a czemu dalas sobie wyrwac czworke? i co teraz, implant? przeciez to bedzie widac ze nie masz zeba.

Gość gość
ale ja tez tak mam, że czasem pobolewa mnie jakis ząb i nie wiem ktory...

Gość gość
Ciekawe ze usunął Ci nie ten ząb, ból promieniuje i nie przechodzi zaraz po usunięciu zęba, często jest tak że boli zdrowy ząb a żródłem bólu jest sąsiedni

Gość AKRONIMOWA
On nie był zdrowy, był tam ubytek. Właśnie o to promieniowanie mi chodzi. No trudno. Może akurat boli mnie bo sobie tam wmawiam itp. A po wyrwaniu też tak mieliście, że Was sąsiednie zęby bolały?

Gość gość
a co nie stać cię było na kanałowe bo nie rozumiem jak mozna sobie usunąć czworkę... zęby się leczy, a nie usuwa...

Gość AKRONIMOWA
Byłam w takim stanie, że nie chciałam po prostu. Stać mnie, z tym nie ma problemu