Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9tc brak widocznej akcji serduszka...

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie... Jestem na początku 9tc, dzisiaj miałam pierwszą wizytę u ginekologa który ciążę potwierdził jednak nie widzi bicia serduszka... CRL 22,1. Jestem załamana, dostałam skierowanie do szpitala... Czy jest jeszcze nadzieja? Powtórzyć badanie USG u innego ginekologa? :(((

Gość gość
jeśli to faktycznie 9 tyg od om to raczej nie ma nadziei

Gość gość
przykro mi. powtórz dla pewności u innego ale to nie wróży dobrze

Gość gość
przykro mi

Gość gość
boję się strasznie... :( nie chce tracić tego maleństwa

Gość gość
ale nic nie poradzisz po co rozmyslac i dawac sobie nadzieje, ze nie chcesz stracic jak juz je stracilas???!

Gość gość
łudzę się, że lekarz się pomylił... crl jest odpowiednie do tygodnia ciąży. Dla pewności zrobię kolejne usg

Gość gość
ile masz lat? to twoja pierwsza ciąża?

Gość gość
jak mogl sie lekarz mylic?? matko :O

Gość gość
24 lata, pierwsza ciąża. W ogóle lekarz był jakiś dziwny... o nic mnie nie pytał. zrobił badanie, od razu poinformował,że serduszko nie bije. Dał skierowanie do szpitala i tyle...

Gość gość
No lekarz tez człowiek i może sie mylić... Może mieć słabe usg , nie mieć wprawy w czytaniu obrazu. Ja 3 lata temu poszłam potw ciążę i dowiedziałam się ze mam dwurozna macice! A to była ciaza blizniacza !! Z moja macica jest wszystko ok.

Gość gość
Czytałam o wielu pomyłkach lekarzy;/ dlatego mam jeszcze odrobinę nadziei ;/

Gość mama 83
Słuchaj zrób USG u innego lekarza,mnie lekarz w 4tc powiedział mi,że ciąża się nie rozwija....dobrze że mu nie uwierzyłam,Daria ma teraz 3latka i jest żywym sreberkiem.Bądź dobrej myśli,trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości.

Gość tatuażżżżżżż
po co ma iść do innego lekarza?? w szpiatu dokładnie ją zbadają... jeśli nie widać bylo serduszka znaczy że nie ma szans, to już 9 tc. Ja byłam w 5 tc i już było widac wyraznie serce. Poronilam w 9 tc niestety. Trzymaj się autorko:)

Gość gość
w szpitali muszą jej zrobić usg żeby potwierdzić diagnozę

W tym tygodniu ciazy powinno byc juz uwidocznione serduszko.Mozesz isc do innego lekarza,ale ja na Twoim miejscu pojechalabym do szpitala,bo tam i tak bedziesz miala zrobione badania lacznie z usg.Przykro mi to mowic,ale nie rob sobie nadziei.U mnie kilka ladnych lat temu tez stwierdzili,ze serduszko nie bije,byl to 11 tydzien i niestety nic nie mozna bylo juz zrobic

Gość gość
Kojarzę,że lekarz mówił coś r****ch zarodka ale braku akcji serca? To możliwe?

Gość gość
Mam tylko zdjęcie usg...

Gość mama 83
Do tatuaaaż....przecież w szpitalu też są inni lekarze.....!

Gość gość
a tam tylko: cno 6cm dr54 g 38 crl 22,1mm mi< 0,4

Gość gość
Potraktował mnie strasznie przedmiotowo. Powiedział,że to normalnie- takie rzeczy się zdarzają. Dostałam skierowanie do szpitala z przypiętym zdjęciem USG

Gość tatuażżżżżżż
no to własnie o tym mówie że w szpitalu ją zbadają... Dlatego po co jej pisać "idz do innego lekarza" skoro wiadomo że w szpiatalu ja zbadaja inni lekarze :) na skierowaniu do szpitala powinien byc jakis opis dlaczego cie kierują. A lekarz nie potraktował Cie przedmiotowo. Co innego miał powiedzieć? to tylko lekarz a nie psycholog... Swoje zrobił, zbadał cie - brak akcji serduszka , autorko nic innego nie pozostaje ci jak szpital i prawdopodobnie zabieg... Nie dramatyzuj... Wiem że to nie latwe. Ja przez cały miesiąc żyłam ze świadomoscią że bede mamą, snułam plany. Ty dowiedziałas sie dopiero... Dasz radę :) ja niedługo rozpoczne starania:) Ty też kiedyś z pewnościa zostaniesz mamą :)

Gość gość
W szpitalu potwierdzili diagnozę wcześniejszego lekarza... W sobotę miałam łyżeczkowanie. Bardzo dziękuję jednej osobie za "WSPARCIE" i życzę byś przeżył/a to samo co ja :)

Gość gość
uważaj na to co sobie życzysz, bo prośba zostanie jeszcze spełniona na Twoją niekorzyść :) 🖐️

Gość gość
Czy to prawda,że w kolejną ciążę mogę zajść dopiero po 3 pełnych cyklach? Jakie są konsekwencje ciąży wcześniej?

Gość gość
Po prostu byłam załamana a dzięki tej osobie jeszcze gorzej to przeżywałam. To bardzo trudne zdarzenie w życiu kobiety- tym bardziej,że była to moja pierwsza ciąża...

Gość okryta kocem
Nie ma co się przejmować forumowymi debilami. Będzie dobrze. Nie udało się teraz, uda następnym razem, zobaczysz. Ale życzenie komuś źle również nie jest dobrym objawem.