Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hola holaaaa nnn

Chamskie zachowanie kobiet w ciąży

Polecane posty

Gość hola holaaaa nnn

Czy nie uważacie,że ciężarne zachowują się jak pępek świata i mają roszczeniową postawę z racji swojej ciąży?

Gość gość
jestem w 33 t.c. i nigdy nie miałam postawy roszczeniowej i z taką sie nie spotkałam jeszcze. Nie prosze aby mnie przepuścić w kolejce itp itd. to raczej inni sie wrednie zachowują w stosunku do kobiet ciężarnych np. dzisiaj szłam do kasy i w koszyku miałam 3 rzeczy, a jakaś baba tak szybko mnie wyprzedziła pchając łokciem, że prawie upadłam. Zwróciłam jej uwage to powiedziała, że ciężarne zawsze mają jakies "ale"

A ja się zgodzę. Ostatnio siedzę w kolejce do gabinetu zabiegowego (byłam w I trymestrze ciąży, więc jeszcze się nie rzucało w oczy). Przychodzi dziewczyna z brzuchem, spóźniona do lekarza i zaczyna przewracać oczami i mówić coś do męża. Kolejna osoba przychodzi, pyta kto ostatni - cisza. Nie odezwie się, choć jest ostatnia, po czym mówi, że teraz ona wchodzi, bo jest w ciąży. Nie oszukujmy się, ale będąc w 7 miesiącu ciąży można chwile zaczekać siedząc wygodnie na krześle w klimatyzowanym pomieszczeniu, a nie wpychać się przed kobietę we wczesnej ciąży, która wymiotuje 5x dziennie.

Gość gość
ale to tez wina ludzi że sie nie odezwali. A co do dolegliwości ciążowych ja jestem w 27 t.c. i nadal wymiotuje codziennie po kilka razy

Gość gość
To prawda, ze kobiety w ciazy mysla, ze wszystko im sie nalezy. Co innego jak grzecznie poprosi, bo sie zle czuje. Ale jak taka przyjdzie i mysli, ze jej beda ludzie ustepowac, to sama mam ochote zrobic jej na zlosc.

Gość bionau
JA się nie spotkałam z chamskim zachowaniem kobiet w ciąży - a wręcz odwrotnie. Sama gdy była w ciąży często czułam jakieś wąty od innych. Raz w przychodni zapytałam "kto ostatni" na co usłyszałam "A co nie bedzie się pierwsza wpychać?". Albo gdy stałam w zatłoczonym autobusie - byłam w 8 miesiącu więc widać chyba brzuch a ludzie się tak na mnie nawalali ze aż bolało - dostałam wtedy skurczy i wylądowałam w szpitalu!!!!

Gość gość
wiesz, Twoje wymioty mogą odejść na bok jesli kobieta jest w zagrozonej ciazy. wtedy nawet siedzenie po chwili boli bo brzuch sie stawia.. skad mozesz wiedziec, ze ona nie miala zagrozonej ciazy??? tak samo mozna powiedziec, ze twoje wymioty to pikus a zachowujesz sie jak wielce poszkodowana :/ poza tym nie masz jeszcze brzucha, ktory utrudnia oddychanie wiec nie gadaj bo kazdy ma sie domyslic, ze jestes w ciazy i Ci niedobrze?? sorry ale jasnowidzami ludzie nie sa.. ja jestem w zagrozonej ciazy jednak zawsze czekam na swoja kolej bo ludzie wlasnie mysla, ze kazda ciaza to tylko duzy brzuch i mozna ze wszystkim zaczekac nie.przyjdzie im do glowy, ze niektore kobiety nie maja szczescia do spokojnego donoszenia ciazy :/

Gość gość
Ciąża nie zawsze jest łatwa lekka i przyjemna. Są sytuacje gdy nawet minuta jest cenna. Ale niestety ludzie z natury są mało wyrozumiali i dbają tylko o własne d**y.