Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaNoworodka

Noworodek nie chce spać

Polecane posty

Gość MamaNoworodka

Moje dziecko ma 3 tygodnie, przez 2 tygodnie karmilam piersia, jednak zrezygnowalam z tego gdyz dziecko sie nie najadalo i musialo byc karmione co 1 godz, bylam tym wykonczona, piersi mnie bolaly itd. Przeszlam na mleko modyfikowane Enfamil, na poczatku bylo ok, mala przesypiala3 godz, jednak od kilku dni nie chce spac po jedzeniu do tego budzi sie czesciej i chce butle je nieregularnie i rozne ilosci, jesli zje malo budzi sie za chwile by znow zjesc, w dzien jest to do ogarniecia jednak w nocy nie bardzo, jesli juz zasnie jej sen jest niespokojny, przebiera nozkami, tak jakby cos ja meczylo, podaje jej infacol i bio gaie, tak zalecil mi pediatra, jednak malo to pomaga, do tego mala ma problem z odbiciem po jedzeniu. nie wiem juz co robic bo widze ze corcia sie meczy, ja chodze niewyspana i tak to u nas wyglada...

Gość gość
Zmieniłabym mleko na bebilon

Gość mamusiaaa
miałam trochę podobną sytuację, mój synek też całą dobę "wisiał" na piersi, tylko, że ja nie zrezygnowałam z karmienia piersią, tylko ostatnie karmienie przed snem, po kąpieli to była butelka, najpierw Bebiko, potem Nan i w końcu Bebilon i tak jest do dnia dzisiejszegio gdyż to mleko najlepiej mu służy Dziś synek ma 5 miesięcy.. Na początku synek i tak nie chciał spać w nocy - ale wynikało to z tego, że nie odróżniał dnia od nocy i przesypiał prawie całe dnie a potem nie chciał spać w nocy. Zrobiłam tak - w dzień tylko krótkie drzemki do 2 godzin, w dzień jest głośno, telewizor gra itp, wieczorem po kąpieli, jak dostawał tą butlę to telewizor mocno przyciszony, przyśmione światła.... Efekt był taki, że jak synek skończył miesiąc to zaczął przesypiać całe noce, tak od 22 do 6 rano :)