Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jest możliwość usunięcia pieprzyków na NFZ ze względów estetycznych?

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej

Gość Ona88Ona
Chirurgicznie jeśli dostaniesz skierowanie od specjalisty- dermatologa do poradni specjalistycznej. Laserowo tylko i wyłącznie prywatnie.

Gość gość
to zalezy od tego w jakim miejscy on jest, ale mozesz powiedziec ze np codziennie do przypadkiem podrazniasz, np maszynka do golenia albo ramiaczkiem od stanika :) wtedy dermatolog lub onkolog moze zdecyduje sie usunac

Gość martaaaaaaa22
dermatolog nie tnie!!! skierowania tez nie musi dawac, bo nie trzeba:) moze ci zrobić tylko dermatoskopie -czyli popatrzy na te pieprze przez lunetkę....(prywatnie to kosztuje 80 zł i jest komputerowe)... ja tego nie robilam...bo gdzies sie jej lunetka zawieruszyla :D znamionami sie zajmuje chirurg ONKOLOG :) Wycina pierzyki z zapasem skory i wysyla do badan histopato. I to wcale nie jest tak ze tylko w tych miejsach gdzie czesto sa narazona na otarcia (czytalam wywiad z profesorem onkologi-otarcia pieprza wcale go nie zeslosliswiają!!!)....Mi usunął plaskie,chropowate,i wystające z karku,dekoltu,kolana,brzucha,pachy,plecow... i pytal czy ktorys chce jeszcze :D

Gość gość
Powiększają mi się w ciąży:(

Gość walcia
nigdy nie usuwajcie więcej niż jednego pieprzyka na raz jest prawdopodobieństwo że któryś może mieć znamiona raka i nie będzie wiadomo który tak mi mówiła dobra dermatolog