Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sprawa b.pilna

Szkoła dwujęzyczna angielsko-polska/po-ang

Polecane posty

Gość sprawa b.pilna

Do Polski przyjechała rodzina z dziećmi w wieku 8 i 9 lat i zamieszkała w Opolu.Dzieci urodzone za granicami kraju,rozmawiają tylko w j.angielskim.Proszę mi podpowiedzieć,czy są w tym mieście lub okolicy szkoły dwujęzyczne:ang-pol.Chętnie Rodzina chętnie zapisałaby swoje pociechy w szkole amerykańskiej lub podobnej. Jesli ktoś jest zorientowany w temacie,proszę o podpowiedzi.

Gość gość
a po co im taka szkola, niech sie klimayzuja w normalnej dzieci jak gabeczki ucza sie obcych jezykow poza tym gdzie w polsce sa szkoly dwujezyczne? pierwsze slysze

Gość sprawa b.pilna
Dzieci nie znają polskiego w ogóle.Ukończyły II i III kl /Szkoła Podstawowa/.Naukę rozpoczęły w wieku 6 lat.Jężyka polskiego w ogóle nie znają i nie sądzę,ze poradzą sobie z przedmiotami.Nadmieniam,ze oceny mają b.wysokie,ale co z tego skoro przez wakacje nie będa w stanie opanować podstaw naszego języka..A strach pomyśleć,co dalej...

Gość sprawa b.pilna
Poszukujemy szkoły w języku angielskim.Nie musi byc dwujęzyczna.

Gość cuarelele
W Warszawie to znam 3 takie szkoły... ale w Opolu niestety. U nas taka szkoła funkcnonuje obok SGGW, więc może w Opolu niedaleko jakieś uczelni też jest jakaś takaszkoła?

Gość sprawa b.pilna
Bardzo dziękuję. W Opolu jest Uniwersytet Opolski,najwyżej może prowadzić kursy,szkolenia.Postaram sie tam zasięgnąć informacje. Znalazłam szkołę amerykańską,Bylaby super,ale jest niestety na Pomorzu.Nie ma takiej opcji by rodzina mogła zmienić miejsce zamieszkania. http://www.pl.szkolaamerykanska.pl/

Gość sprawa b.pilna
powinnam napisać szkoła podstawowa z nauczaniem w języku angielskim.

Gość b.pilna sprawa
A co sądzicie o obozach dla dzieci mowiących tylko w j.ang?

w polsce jest bardzo malo takich szkol...wiec jesli nie ma w poblizu, a oni sie nie moga przeprowadzic to...chyba trudno :classic_cool: beda musieli sie uczyc polskiego. zreszta jak beda chcieli funkcjonowac w spoleczenstwie bez znajomosci jezyka? w szkole najszybciej sie naucza.

Gość Patrycja_mama
Ja znam, ale nie w Opolu. Wiem, że w wawie jest szkoła karolkowi 49- moja córka tam chodzi. Generalnie poszukajcie szkoły z rozszerzonym angielskim? Może będzie więcej zajęć po ang? Dodatkowo, dzieci nauczą się polskiego, a to jednak też ważne.

Gość gość
Hej:) Poszukaj prywatnej szkoły. Ja chodzę do takiej (co prawda na Pomorzu) gdzie pracują indywidualnie z obcojęzycznymi dziećmi. Mój kolega Litwin nie rozumiał po polsku i miał tak jakby prywatne lekcje plus przyspieszoną naukę polskiego.

Gość gość
Dwujezycznosc to super sprawa. Dzieki temu dzieci mają większą szansę na rozwój w przyszłości. Sama mam syna w Akademii Usmiechu już drugi rok i naprawdę jest w porządku. Jezyk ang na super wysokim poziomie :)))

Gość gość
Szkoły dwujęzyczne to bardzo dobry pomysł. Tyle samo języka obcego co polskiego? Bomba. Dziecko od najmłodszych lat ma kontakt z drugim językiem, jest pewniejsze swoich umiejętności, jest bardziej komunikatywne. Ja swojego syna zapisuję do szkoły dwujęzycznej Aurus w Warszawie. Ma ciekawy program nauczania i wiele ciekawych zajęć pozalekcyjnych.