Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda184

czy warto zachodzić teraz w ciążę???

Polecane posty

Gość magda184

Witam, mam 17 lat i niemały problem... Byłam ostatnio w szpitalu i lekarz stwierdził, że potrzebna jest dosyć szybka operacja, przez to jaki będzie to miało skutek na moje jajniki już nigdy nie będę mogła mieć dzieci, a tak bardzo o tym marzyłam... Lekarz uznał, że jedynym wyjściem jest zajście w ciążę teraz, bo operacja jest niezbędna, podobno już 2 pacjentki takie miał, jedna nawet młodsza, no i jeszcze mam znajomą, która też zaszła w ciążę z podobnego powodu bardzo młodo i jest teraz szczęśliwą mamą, niczego nie żałuje. Kiedy o tym myślę czuję, że warto, bo kiedyś będę żałowała, a akurat dzieci to ja uwielbiam szczególnie. Owszem, są adopcje itd, ale to nie to samo nosić w sobie życie, później je urodzić, no nie wyobrażam sobie życia bez tego. Wiem, że będę miała wsparcie, bo z wieloma osobami rozmawiałam już na ten temat. Jest tylko problem, że rozstałam się z chłopakiem, bo on tego nie zaakceptował, uznał, że musi się wyszaleć, a nie myśleć o przyszłości, a że nie szukam tatusia na siłę mogłabym podjąć się zabiegowi, pójść do banku spermy, no cokolwiek.. Tylko jak to ma się do mojego wieku? Czy każdy może otrzymać na to zgodę?

Gość gość
a co ze szkołą, nie masz jeszcze wykształcenia, pracy. Za co będziecie żyć?

Gość magda184
Pracę w pewnym sensie mam zagwarantowaną, a z nauką? Wiele młodych matek sobie radzi.. Łatwo nie będzie, ale skoro mam tylko tę jedyną szansę..