Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak się czujecie z myślą, że Internet przestał być anonimowy ? :)

Polecane posty

Gość gość

bo był ale kilkanascie lat temu gdy Internet składał się z małych sieci, wszystko kulało i dopiero było rozwijane a teraz podsluc***e nas USA przez program PRISM , pewnie slyszeliscie w wiadomosciach :) Wielka Brytania robi to samo a nawet bardziej... W stanie Utah powstaje mega data center, przeogromna liczba dysków która bedzie zapisywała wszysciutko, od rozmow telefonicznych przez emaile a koncząc na glupotach ktore tu wpisujecie albo w przeglądarce. Google, Apple czy inne firmy mowią, ze nigdy nie wspolpracowaly z NSA..faktycznie moze tak byc, ale ich zgoda nie jest potrzebna bo agencja rzadowa wyłapuje dane w inny sposob bez dostepu do serwerow firm :) Witamy w XXI wieku

Gość gość
w sumie to mam w******e na ta całą żydowską Amerykę i innych podglądaczy, kto wie co udostępnia a czego nie może w dalszym ciągu jest anonimowym, wystarczy minimalna wiedza na temat działania systemów informatycznych, z drugiej strony można ta globalną siecią podglądaczy nieźle manipulować i prowokować debili

Gość gość
Nie lubię Obamy. Obama to małpa. I don't like Mr. President Obama. Obama is monkey. Ciekawe czy mnie wpiszą na czarną listę. :P

Gość gość
gościu zadna wiedza ci sie nie przyda :) Wiekszosc ruchu internetowego przechodzi przez USA, oni mają większosc serwerów etc. TOR nic ci nie da, szyfrowanie AES i inne rowniez nie. NSA po prostu przechwytuje ''internet'' i filtruje, w UK robią to samo, setki gigabajtów na sekunde. Jedyna opcja do darknet, internet w internecie ale tutaj pewnie nikt o tym nie slyszal. To zabawne, ze Stany Zjednoczone ''walczą o wolnosc'' na swiecie jak szpiegują wlasnych obywateli i inne narody :) Moze faktycznie Chińczycy nie sa tacy zli ? :D

Gość gość
Nie tylko Obama, pomysł powstał za prezydenta Busha i wczesniejszych, Obama tylko to kontynuuje.

Gość gość
idea jest prosta, jak ktoś kiedyś będzie gdzieś kandydował, sprawdzą, co robił w necie, znając jego słabości ud*pia klienta i zawsze będzie robił to, co oni zechcą, jesli ma zamiar być przy korycie. to klucz do władzy nad światem.

Gość gość
gościu żadna wiedza ci sie nie przyda usmiech.gif Wiekszosc ruchu internetowego przechodzi przez USA, oni mają większosc serwerów etc. TOR nic ci nie da, szyfrowanie AES i inne rowniez nie. NSA po prostu przechwytuje ''internet'' i filtruje, w UK robią to samo, setki gigabajtów na sekunde. a czy tobie sie wydaje ze moje całe życie zapisane jest w internecie? po co tajne sieci?? jeśli korzystasz świadomie mogą sobie infiltrować nawet tyłek królowej ang. co zrobią z wiedzą która jest im przedstawiana w taki sposób jak chce ten który ją udostępnia? z mechanika stają sie narzędziem...

Jest anonimowy. Sieci anonimizujące nigdy cię nie namierzą, owszem mogą przechwycić jedynie informacje, przesył danych np rozmowę na temat zabicia prezydenta ale co mogą więcej zrobić kogo szukać, gdzie, jak przecież nie wiadomo nawet kto to pisał i skąd. O zamachu na WTC wiedzieć już wcześniej, owszem wiedzieli i co mogli zrobić, nic nie mogli zrobić.

Gość gość
oj fubu naiwny jestes, cały ten TOR to pomysł armii amerykańskiej, potem cudownie wyciekł, myślisz ze przypadkowo ? Myślisz, że taka NSA nie potrafi rozwalić kluczy AES,RSA i innych ? Tam pracują najlepsi matematycy. Zresztą to wszystko jest zabawne, ludzie krzyczą ze ich szpiegują A SAMI wrzucają wszystko do sieci na fejsgówna i inne p*****ly: - ja na kiblu - ja na uczelni - ja z bachorem w piaskownicy - a tu ja przewijam pieluche Mark Zuckerberg chyba miał racje mowiąc, ze ludzie wcale nie chcą prywatnosci, wiekszosc to zyciowi ekhibicjonisci :(

Boże jak ja nienawidzę takich mądralińskich którzy mądrzą się choć nic nie wiedzą na temat sieci internetowej, nawet nędznych podstaw. Tacy ludzie wierzą że wszystko można, wszystko się da, żyją w urojonym świecie jakiś supermanów informatyków. Sieć taka jak choćby Tor to praktycznie 100 procent anonimowości jako klient i 97-99 procent jeśli chodzi o przechwyt danych. Marynarka wojenna do dzisiaj go używa do nadawania szyfrowanych wiadomości. Każdy zwykły człowiek może go używać. Piszesz o jakiś super matematykach? Wez bo jebnę ze śmiechu. To dlaczego ci super matematycy są bezradni wobec złamania prostego 5 znakowego hasła w win rarze i zajmuje im to nawet rok. A 10 znakowe hasło trochę bardziej skomplikowane zajmuje im lat kilkaset? Piszesz o jakiś cudach nie dziwach a nie masz pojęcia o najprostszym szyfrowaniu i kodach.

Gość gość
tor jest anonimowy - zależy dla kogo, napewno nie dla twórcy. enigma rzekomo też była, a polacy ja rozgryźli i odczytywali meldunki. poza tym napisz z toru coś na kafe.

Już widzę tych agentów "agencji rządowych" z wypiekami na twarzy czytają moje e-maile....