Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość manewr obronny

Pierwsza ciąża w wieku 34 lat

Polecane posty

Gość manewr obronny

Mam 34 lat, mąż 38 - chcemy sie postarac o dziecko. Jakie badania wykonywały przed zajsciem w ciąże dziewczyny w podonym wieku? Jak sie przygotowywały?

Gość gość
?? uprawiajcie seks bez zabezpieczenia i tyle....

Gość gość
dokladnie, w tym wieku czesto trudniej sie zachodzi, uprawiaj seks - i tyle.

Gość manewr obronny
Ale ja nie pytam, jak sie zachodzi w ciążę :)

Gość gość
bierz kwas foliowy, pójdz do ginekologa na kontrole jak chcesz... a po co ci jakies szczegolne badania?

Gość manewr obronny
Po to, by zdiagnozowac ewentualne schorzenia, ktore mogą przeszkodzić w szybkim "zaciążeniu". Chodzi o to, by na tyle na ile jest to możliwe teraz je zidentyfikowac i leczyc, a nie po roku staran.

Gość gość
Wykonaj cytologie. Bierz kwas foliowy, oraz zwróć uwagę na diete- dobrze gdy zawiera wysoka ilość kwasów omega. Warto zbadać poziom przeciwciał na żółtaczke, oraz zrobić test na cytomegalie.

Witaj.Ja urodziłam pierwsze dziecko w wieku 32 ,drugie tuż przed 35 rokiem życia,więc podobnie jak będzie u Ciebie.Dodam,że i ciąże i porody były prawidłowe i teraz mam 2 wspaniałe córki.Jeśli chodzi o badania,to (jeśli jesteście zdrowi)wystarczy zwykła wizyta u ginekologa i branie kwasu foliowego na 3 miesiące przed planowanym poczęciem.Natomiast jeśli wystąpiłyby kłopoty z zajściem w ciążę,to tych badań będzie dość sporo.Pozdrawiam i życzę sukcesu.

Zycze wam powodzenia by szybko sie udalo. Ja bym zrobila na twoim miejscu usg badanie krwi i moczu badanie na hormony w tym AMH prolaktyne i progesteron w 2 fazie cyklu wymaz i cytologie w tym chlamydie i ureaplasme badanie na toxo i catomegalie badanie na wrogi sluz mozecie zrobic badanie nasienia jesli sie juz staracie i nie za bardzo wychodzi zaszcep sie na grype i rzyzyczke to tak w skrocie IDZ KONIECZNIE DO LEKARZA ON CI NAJLEPIEJ PORADZI

Gość gość
idź do gina, zrób cytologię, toxoplazmozę i cytomegalię, zespół antyfosfolipidowy, ewentualnie hormony, prolaktyna. to się da wszystko zrobić za jednym badaniem krwi, żeby nie tracić cennego czasu. więcej nie trzeba. jak się zaczniesz wgłębiać, to ci rok na wszystko zejdzie, a potem się okaże że i tak nie zaciążysz. badania dokładne dopiero jak się nie da zajść. ja mam 33 lata i jestem w ciąży. w prawdzie 3 raz, ale wcześniej miałam 2 poronienia. teraz jest wszystko ok :)

Gość gość
brawo!!!!! najlepszy wiek na dziecko na żeniaczkę na wesela itede

Gość mzxmzx
Urodziłam gdy miałam 34 i pół, żadnych badań przed nie robiłam, dopiero w bodajże 10 tygodniu lekarz zrobił usg na przezierność karku czy jakoś tak to się nazywało. To badanie to sama wymusiłam bo siostry dziecko urodziło się chore. Poza tym nic specjalnego.

To fajnie ale jest mase kobiet ktore do 25r nie moga zajsc w ciaze a pobranie krwi i zrobienie wymazu to jest kwestia 30 czy moze 50 minut z czekaniem na wizyte.

Gość gość
do gościa ztej godziny: 2013-07-02 20:25:32 Odpieprz się z ocenianiem. Różnie się życie układa !!!!

Gość gość
'' Po to, by zdiagnozowac ewentualne schorzenia, ktore mogą przeszkodzić w szybkim "zaciążeniu". Chodzi o to, by na tyle na ile jest to możliwe teraz je zidentyfikowac i leczyc, a nie po roku staran''. Może najpierw spróbuj miesiąc lub dwa chociaż, zanim polecisz szukać nieprawidłowości, których może nie być, a tylko nerwy i kasę stracisz. --------------------------------------------------------------------------------------- Do mzxmzx Robiłaś badanie w celu wcześniejszego wykrycia choroby, a co byś zrobiła jakby ją wykryli?

Gość gość 38
ja pierwsze urodziłam w wieku 34 i pół. drugie w wieku 37lat.tylko cytologie robiłam i kwas lekarz zlecił.powodzenia:-)

Gość gość
Pewnych badan nie zrobia ci doputy nie bedziecie sie starac jakis czas, zreszta po co zakladasz najgorsze, czesto sie kochajcie i zobaczysz po paru miesiacach co bedzie, pewnych rzeczy nie przeskoczysz..